Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Ziua Cunoștințelor la Gimnaziul Hîrcești

02.09.2015
Share Button
Ieri am avut deosebita plăcere de a marca ziua de 1 septembrie, Ziua Cunoștințelor, la Gimnaziul Hîrcești, alături de picii din clasa întâi, elevii și părinții acestora.M-am bucurat de primirea caldă din partea directorului instituției, doamnei Irina Bodrug.

La eveniment, m-a însoțit colegul și bunul meu prieten, primarul comunei Hîrcești, Vasile Bodrug.


N-am putut să nu remarc importanța acestei zile pentru copilașii care pentru prima dată au pășit pragul gimnaziului, precum și pentru elevii clasei a IX-a, care vor avea de susținut examenul ce precede treptei liceale.

 Evenimentul a fost și pentru mine unul emoționant.  Acum 47 de ani, eram un simplu copil, care venea la școală cu temele făcute, un copil care pe lângă școală mai avea și de muncă la câmp, un copil căruia părinții i-au zis că dacă vrea să reușească în viață, atunci trebuie să muncească foarte mult.

Sincer sper ca noul an școlar să reprezinte pentru elevii acestei instituții o perioadă de consolidare și sistematiazare a cunoștințelor, iar peste ani, anume ei să fie cei care vor merge la festivitatea primului sunet în calitate de miniștri, deputați sau președinți, căci copii reprezintă viitorul țării noastre, iar  studiul este  elementul esențial  într-o lume aflată într-o mișcare continuă.Primarul comunei, Vasile Bodrug,  mi-a dat asigurări că va susține gimnaziul din comuna Hîrcești cu cei aproape 200 de elevi, așa cum a făcut-o în perioaa celor trei mandate.

Despre suportul acestuia, care și-a lăsat pozitiv amprenta asupra instituției, mi-a comunicat și doamna director.

Împreună cu domnul primar, am pus umărul la dezvoltarea sportivă a copiilor, prin dotarea comunei cu 4 mese de tenis. Acest fapt, conform spuselor doamnei director, a însemnat ocuparea de către elevi  a locurilor fruntașe, la concursurile de tenis de masă desfățurate în raion.


Cu acest prilej, le doresc elevilor să aibă un început bun de an școlar, care să se remarce prin rezultate deosebite, iar profesorilor și părinților le doresc îngăduință. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button