Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Votul de duminică – un pas important pentru reîntregirea neamului românesc

28.10.2016
Share Button
E ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale de duminică. Zi în care se va vedea în ce măsură a înţeles societatea să prevină pericolul revenirii Republicii Moldova sub influenţa politicilor de expansiune a Kremlinului.

Trecem printr-o perioadă în care trebuie să conştientizăm că pentru a trăi mai bine, e momentul să continuăm să ne integrăm în lumea civilizată. Aşa cum a făcut-o România aderând la UE şi NATO. România, de altfel, reprezintă cel mai elocvent exemplu în ceea ce priveşte impactul pe care l-a avut integrarea statului în structurile occidentale, mai cu seamă fiind vorba de creşterea nivelului de trai  al cetăţenilor.

Astăzi, nici un stat aflat în partea vestică a graniţelor Federaţiei Ruse, nici chiar Belarusul, nu-şi vede un viitor prosper alături de această ţară. Rusia e sărăcită economic, iar relaţiile pe care le are cu alte state nu sunt decât butaforice. Pentru că Moscova refuză orice tip de relaţii dacă nu sunt acceptate regulile de joc impuse de ea. Aceleaşi reguli ale Moscovei au compromis din start chiar ideea funcţionalităţii uniunii vamale euro-asiatice. Kazahstanul şi Belarusul au văzut în comportamentul Rusiei nu atât intenţia de a închega o structură  care oferă beneficii reciproce, cât încercarea Moscovei de a se prezenta ca un jucător important în zonă, prin crearea unui pol de alternativă Uniunii Europene.

Nici liderul socialiştilor de la Chişinău nu mai îndrugă verzi şi uscate despre beneficiile uniunii vamale. În actuala campanie electorală, Dodon e în criză de inspiraţie nemaiavând argumente prin care să arate că Rusia ar fi atractivă pentru RM. Unicul lucru pe care-l promite ţine de reluarea exporturilor unor produse pe piaţa rusă. Şi atât. În schimb, Dodon închide ochii la ajutoarele umanitare, materiale, financiare.., pe care le oferă permanent România cetăţenilor RM. Închide ochii la investiţiile europene, la finanţările pe care le oferă instituţiile şi organizaţiile occidentale pentru reforme în RM...

Noi însă, nu ne putem preface orbi.  Nu putem să nu înţelegem că ne va fi ruşine să ne reprezinte un preşedinte cu care nu va dori să discute amiabil nimeni din ţările civilizate. Avem nevoie de un preşedinte cu care să ne mândrim. Care se opune deschis politicilor de ocupaţie ale Federaţiei Ruse şi care pledează public pentru realizarea idealului naţional de reîntregire a poporului român de pe cele două maluri ale Prutului

La alegerile de duminică trebuie să facem un pas decisiv pe calea cea mai scurtă de integrare în lumea occidentală. Acest pas trebuie să reprezinte votul dat candidatului, care în calitate de preşedinte va pregăti Unirea RM cu România. Acest pas poate fi făcut prin votul acordat duminică singurului candidat cu adevărat unionist, Mihai Ghimpu.

Candidatul pentru care şi-au exprimat susţinerea cei mai cunoscuţi scriitori, artişti, şi în genere intelectualitatea. Au făcut-o pentru că îl cunosc pe Mihai Ghimpu pentru consecvenţa, voinţa şi curajul de care a dat dovadă în decursul atâtor ani, în numele revenirii basarabenilor la identitatea naţională românească. Iar astăzi, cu Mihai Ghimpu preşedinte, putem reveni în scurt timp la trupul Patriei-Mamă - România.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 
Share Button