Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Vitali Cebanu, unul din hoții lui Renato Usatîi!

03.06.2015
Share Button
În repetate rânduri, am vorbit despre inacțiunea instituțiilor statului în furtul de la BEM. 
 
Examinând și alte documente de creditare și rapoartele de activitate ale instituțiilor statului, am înțeles că nu este vorba despre inacțiune, ci este vorba despre complicitate!
 
Astfel, chiar în primul an după reforma CNA, această instituție, include în Raportul său de activitate pentru anul 2012, la capitolul 1.1. (pag. 6), în lista crimelor deosebit de grave descoperite și „curmate”: „dobândirea ilicită a bunurilor S.A. „Banca de Economii”, de către administratorul SRL „Aniconix Grup”, în sumă de 7000 000 lei”
 
Marea problemă este că această crimă nu doar că n-a fost curmată, ci sunt motive să cred că angajați din cadrul Centrului Național Anticorupție au contribuit la mușamalizarea ei. Această constatare este întemeiată pe Decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, din 4 mai 2015, care a constatat că cauza penală, pe numele administratorului SRL Aniconix Grup, a fost încetată într-un mod abuziv, urmărirea penală fiind „incompletă și neobiectivă”, iar bănuitul - Vitali Cebanu, a fost scos, nejustificat, de sub urmărirea penală. 
Astfel, stimați cetățeni banca rămâne prejudiciată cu 7000000, iar instituțiile statului contribuie la mușamalizarea acestor cazuri de corupție, ba mai mult chiar, includ în Rapoartele de activitate aceste cazuri ca fiind curmate și soluționate.
 
Totodată, țin să mai menționez, că acest Vitali Cebanu, este al cincilea pe lista de consilieri municipali, pentru Chișinău, din partea „Partidului Nostru”, a lui Renato Usatîi. 
 
Astfel, în data de, 02.06.2015, am expediat 3 demersuri către Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție, pe care le anexez mai jos (demersul nr.2 a fost expediat și către P.G.). Pe lângă faptul că solicit explicații pe marginea acestui caz, am cerut informații și referitor la alți candidați la funcțiile de consilieri municipali, care s-a vehiculat prin presă, că au deschise, pe numele lor, dosare penale. 
 
Este timpul să întoarcem instituțiile statului în slujba cetățeanului și nu în slujba intereselor înguste de grup!   
 Pagina 6 a Raportului CNA pentru anul 2012
Share Button