Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

”Vasili Chirtoca” – hoțul de bonuri patrimoniale!

24.05.2015
Share Button
Acum 24 de ani, a demarat procesul de privatizare a proprietății publice în baza bonurilor patrimoniale. În acest scop, au fost create peste 45 de fonduri de investiții, care au preluat bonurile patrimoniale de la cetățeni și le-au investit, în peste 1800 de societăți pe acțiuni.


Astfel, hoții acelor timpuri, au devenit gospodari pe seama celor mulți, care le-au ajutat prin bonurile ”investite”.


De fapt, investiția este procesul de plasare de capital, într-o entitate economică, cu scopul de a obține un profit. Din păcate, cei peste 2,1 milioane de investitori (proprietari de bonuri patrimoniale) au fost jefuiți fără să primească profit din investiția făcută.


Printre jefuitori, se numără și actualul candidat la funcția de primar de Chișinău, comunistul ”Vasili” Chirtoca.


Acest Vasili, a stat la baza înființării CNVM, structură ce a participat la organizarea și monitorizarea procesului de privatizare, în baza bonurilor patrimoniale. Astfel, domnul Chirtoca, se poate spune că a fost unul din arhitecții jafului anilor 90.


Fiind conștient de faptul că proprietarii de bonuri erau niște prizonieri ai situației și că nu aveau ce face cu aceste hârtiuțe, decât să le plaseze într-un fond de investiții, Vasili s-a gândit să se facă gospodar, pe bonurile oamenilor, astfel, creează fondului de investiții DAAC-Hermes.


Unul din cei 105 mii de investitori ai DAAC-Hermes, este și jurnalistul Sandu Grecu. În data de 25 aprilie domnul Grecu scrie un articol pe blogul său, în care anexează pozele ”contractului de instituire a trastului” în  fondul lui Vasili Chirtoca. După cum declară jurnalistul, timp de 20 de ani, dumnealui, nu a primit nici un bănuț dividend pentru investiția făcută.


Domnule Grecu, aflați că în conformitate cu art. 49 alin. (13) din Legea privind Societățile pe acțiuni nr. 1134 din 02.04.97, dividendele neridicate de acționari timp de 3 ani se trec la veniturile societății. Astfel, domnul Chirtoca, nici nu va anunțat să veniți să vă ridicați dividendele, pentru ca ulterior să poată să le tracă la venituri. Țin să menționez, că împreună cu colegii Valeriu Muntean și Corina Fusu, am contestat constituționalitatea acestui articol la C.C. și suntem în așteptarea unui răspuns de la înalta Curte.


Astfel, după ce pe banii cetățenilor se pricopsește cu averi de milioane, Vasili Chirtoca continuă să fure deja din bugetul de stat. În 2004 publicația Timpul a scris despre cum Vladimir Voronin și cu V. Tarlev cumpără 42 de Skode noi nouțe, pentru președinții de Raioane comuniști. Achiziția de 1000000 euro a fost făcută de la compania lui Vasile Chirtoca - DAAC-Hermes.


Țin să menționez că în timpul guvernării comuniste, domnul Chirtoca a mai făcut numeroase tranzacții cu statul, care se cifrează la sume de milioane de dolari.


Este de menționat, că Vasili Chirtoca, a atacat în instanță publicația Timpul pentru investigația făcută, cerând despăgubiri de 2 milioane de dolari, iar jurnalista care a făcut investigația, Alina Anghel- a fost victima unei răfuieli fizice. În legătură cu acea răfuială fizică a jurnalistei, regretatul, Alexandru Tănase, invoca implicarea lui G.Papuc, care era un bun prieten de-a lui Chirtoca, și care a primit, de ziua sa, de la ”Vaisli”, un Jeep Nissan Xterra, de peste 50 mii dolari.


Afacerile pe care le-a avut domnul Chirtoca cu guvernarea comunistă explică cauza înaintării candidaturii sale la funcția de primar de Chișinău.


După ce și-a jefuit investitorii și s-a pricopsit cu averi de milioane, inclusiv din tranzacții cu statul, acum, domnul Chirtoca și-a pus în plan să jefuiască și capitala! Culmea este că acest hoț ne crede într-atât de idioți încât să-l votăm ca să ne ma fure o dată, așa cum a făcut-o și cu bonurile patrimoniale.


Domnule Vasili, este foarte aproape timpul când hoți ca dvs. vor răspunde în fața legii, vă dorim mulți ani de viață, că aveți de ispășit multe pedepse!
Share Button