Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

UNIONIȘTII ȘTIU CUM SĂ ÎNVINGĂ ÎN CHIȘINĂU PE 20 MAI

24.02.2018
Share Button
Dorin Chirtoacă este convins că dreapta va obține victorie în alegerile anticipate ale primarului din 20 mai, daca, desigur, ele nu vor fi amânate.
Primarul demisionar Dorin Chirtoacă a afirmat că prin demisia sa a avertizat forurile europene și, în primul rând, Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei, unde este vicepreședinte, că documentele adoptate nu se respectă de către statele semnatare.
Se impun, deci acțiuni conjugate din exterior și interior care ar determina autoritățile să se conformeze. Pe plan intern, potrivit lui, nu ar trebui să existe probleme. Formula succesului este cunoscută, ea fiind aplicată de trei ori până acum în cadrul scrutinelor pentru alegerea primarului municipiului Chișinău.
Dorin consideră, pe bună dreptate, că partidele de centru-dreapta trebuie să participe separat în alegerile anticipate. Formarea blocurilor trebuie să se producă în cel de-al doilea tur de scrutin.
„Dacă este să mergem la un candidat comun aceste lucruri trebuie să se întâmple de o manieră firească, fără mâini frânte. Dacă nu se va reuși de o manieră firească este tradiția pe care am avut-o în Chișinău din totdeauna: În turul întâi participă toți cei care doresc iar în cel de-al doilea tur clar că avem un candidat de stânga și unul de dreapta. Respectiv, în al doilea tur șansa a fost și va fi întotdeauna pentru candidatul de centru-dreapta și acela va deveni candidatul comun. Din momentul în care avem o victorie la Chișinău și la Bălți împotriva acestui regim, se va reuși și la alegerile Parlamentare să învingem acest regim”, a spus el.
De ce are dreptate Chirtoacă? Fiindcă liberalii și candidatul lor vor avansa în scrutin ideea REÎNTREGIRII NEAMULUI. Iar unioniștii nu au cum pierde în capitală. Candidatul liberal, indiferent cine va fi acesta, va aduce exemple concrete de colaborarea cu frații noștri de peste Prut, cu instituțiile financiare internaționale. Va demonstra realizările.
Așa sau altfel, ideea Unirii nu trebuie să fie abandonată în scrutinul din 20 mai, pe care unii deja îl vor amânat. Ei se tem de voința liber exprimată a poporului care s-a săturat de promisiuni deșarte, el având un exemplu concludent al Unirii fortuite, după exemplul nemților.
Dorin Chirtoacă a câștigat astfel scrutinul în fața comuniștilor, a lui Dodon și a Zinaidei Greceanâi. Este extrem de important să se conștientizeze că scrutinul anticipat din capitală va pune piatra de temelie la victoria forțelor pro-europene în alegerile generale.
Share Button