Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Un pas sigur spre Unire care trebuie să continue la Chișinău în PMAN duminică

23.08.2018
Share Button

Președintele Iohannis nu mai are cum evita discutarea subiectului Unirii. Nu mai au cum se opune și sateliții lui din Basarabia – Sandu și Năstase. Asta pentru că Asociația Consiliului Unirii a lansat astăzi la București un apel la unitate națională către toate partidele parlamentare și neparlamentare alături de Societatea Civilă din România, în scopul reîntregirii teritoriale și reunificării tuturor românilor.
Această conferință de presă la care au fost rostite mesaje emoționante va fi continuată, căci deja am inițiat dezbateri în PL. Ea trebuie să continue duminică în PMAN când românii basarabeni vor adopta o declarație de susținere a acestui mesaj. Sau duminică sau pe 27 august, de Ziua Independenței R.Moldova o delegație a Consiliului Unirii trebuie invitată la Chișinău pentru a continua dialogul despre Reîntregirea firească a celor două state românești.
În cel mai rău caz, o putem face pe 1 septembrie în cadrul adunării Centenare. Oricum, statul inventat, R.Moldova nu trebuie să mai existe cu cetățeni inventați pe care acum Dodon și prietenii lui de ieri îl transformă în națiune civică moldovenească.
”Unirea e lucrarea lui Dumnezeu pentru Dreptate și adevăr” spunea marele Bălcescu, iar noi trebuie să identificăm o clasă politică capabilă să denunțe Pactul Molotov-Ribbentrop în ambele parlamente, iar pe 1 decembrie 2018 să ne unim în urma votului celor două parlamente de la Bucurețti și Chișinău. PL făcut publică această intenție prin liderul ei, Mihai Ghimpu. Nu se poate altfel. Căci este umilitor să vezi cetățeni moldoveni stând la coadă,și plătind alteori mită pentru a deveni ceea ce au fost lăsați de bunul Dumnezeu – români.
Firește, hoții nu vor înfăptui niciodată Unirea în interesul nostru. Din aceste rațiuni vom pleda PENTRU PATRIOTISM, PROFESIONALISM ȘI INTEGRITATE CA ȘI CALITĂȚI FUNDAMENTALE ALE NOULUI CORP DE DEPUTAȚI ATÂT DE LA BUCUREȘTI, CÂT ȘI DE LA CHIȘINĂU.
De fapt, nici până acum nu am auzit o explicație de la osârdioșii Candu și Leancă, nu i-am văzut să comenteze afirmația dlui Liviu Drganea. Nu am văzut ca la televiziunile puterii să fie comentată tăcerea lor. Ei doar s-au aflat la ședința festivă a Legislativului de la Bucureşti, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România la care președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a spus cu subiect și predicat:”O spun deschis, simplu şi explicit – eu vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa, dar ca o singură naţiune. România a fost puternică atunci când a fost unită. Şi va fi unită. Şi va fi puternică. Acesta este idealul nostru. Acesta este idealul acela de a ne afirma în istorie ca o naţiune unită, liberă şi prosperă, în care toţi cetăţenii ei să se simtă liberi, să se simtă mândri şi să aibă o viaţă mai bună”.

Vrea, nu vrea Iohannis, va întra în scrutinul prezidențial anume cu acest subiect al Reîntregirii. Iohannis să căznește acum prin Năstase și Sandu să reprime această pornire sinceră a românilor basarabeni, dar nu va reuși. Duminică, 26 august, lumea va scanda ”Unire!”, in caz contrar așa după cum scriam anterior nu avem ce căuta în piață.
De fapt, Iohannis, care a absentat de la această ședință festivă trebuie să răspundă la o întrebare firească: ”Cine a insistat să spună că Unirea nu este fezabilă?”. A discutat cu frau Merkel această chestiune controversată?”. Da desigur. Dar nu a obținut nimic pentru Basarabia alias R.Moldova.
Iată că de la București ni s-a spus tranșant că nu mai putem trăi în minciună.
După cum ştim, ştergerea graniţelor dintre România şi Basarabia a fost de scurtă durată, acestea fiind reintroduse de pactul semnat de Rusia stalinistă şi Germania nazistă. A fost nu numai comunism, a fost şi fascism. Reprezentanţi de marcă ai acestei generaţii şi-au găsit sfârşitul în lagărele de concentrare, milioane de basarabeni și bucovineni au fost exilați în Siberiile de gheață.
În cele din urmă în Declarațiile oficiale ale legislativelor de la Chișinău și București se va regăsi și articolul 8 din Actul final de la Helsinki: toate popoarele au mereu dreptul în deplină libertate să îşi hotărască când şi dacă doresc statutul politic, intern şi extern, fără ingerinţe exterioare şi să îşi urmărească după propria voie dezvoltarea politică, economică, socială şi culturală. Pe baza acestui articol 8 de la Helsinki s-a reunificat Germania.
Dragnea i-a întrebat direct pe cei doi: ”Dragii mei colegi, domnule preşedinte Candu, domnule vicepremier Iurie Leancă, chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem? ”
Ar fi rușine națională ca legislativul de la Chișinău să nu voteze concomitent cu legislativul de la București Declarația pentru Reîntregirea Țării. Mai mult, la Chișinău trebuie creat de urgență un Minister al Reîntregirii care ar elabora politicile monetare, legislația necesară pentru înfăptuirea Unirii. Va fi denunțat tranșant Pactul Molotov-Ribbentrop.
Elitele politice vor transmite Declarația UE, Germaniei, SUA, ONU. Doar o reacție rapidă va permite ca în anul Centenarului Unirii să ne impunem dreptul istoric de a trăi în casa noastră, la un loc cu neamul nostru. Vom ține minte că biruința nu a venit niciodată spre capetele plecate.

Share Button