Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

TASS dezinformează ca și acum 27 de ani când a început războiul rece împotriva noastră

04.05.2018
Share Button
Agenția rusă de știri TASS dezinformează, demonstrând odată în plus, că este prima vioară a războiului informațional, purtat de Rusia împotriva tuturor republicilor ex-sovietice care aspiră la integrarea europeană, nedorind să fie membre ale Uniunii Eurasiatice, condusă de Kremlin.
Am citit ieri cu stupefacție că o știre-fake a acestei agenții, care face de serviciu la reședința lui Dodon. Potrivit autorului anonim, cunoscut foarte bine și după stil, și după acțiuni, eu aș fi fost, chipurile, obligat astăzi de către Curtea de Apel Chișinău să-mi prezint scuze pentru remarci jignitoare la adresa poporului rus.
Declar cu toată responsabilitatea că la Curtea de Apel nu a avut loc pe 3 mai o ședință de judecată.
În plus, nu văd de ce aș fi obligat să-mi prezint scuze când oficiali de cel mai înalt grad declară că Rusia este un stat-terorist.
Iată, bunăoară, cum explică, președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, de ce consideră ca Rusia este un stat terorist.
„Încă de la primul mandat am spus mereu că suntem dispuși să cooperăm și să fim prieteni cu toți vecinii noștri, dar pe picior de egalitate, într-o o relație reciproc respectuoasă. De la prima întâlnire cu dl Putin am primit o listă de condiții impuse care trebuiau îndeplinite de Lituania: de exemplu ne obligau sa nu construim centrale nucleare, sa cumpăram doar de la ei energie etc. Nu era o propunere de prietenie sau cooperare – ei voiau să îngenunchezi si să execuți, altfel eram dușman. Nu am putut accepta o astfel de relație. Atâta timp cât Rusia se uită la vecinii săi sau la țările mici în acest fel, prietenie și corectitudine nu vom putea avea niciodată cu această țară. Relațiile vor fi dificile cât timp Rusia nu va înțelege că toate țările sunt independente. Indiferent cât de mari sau mici sunt, trebuie să se coopereze cu respect. Mai ales dacă încă mai este în stare să lupte, să fure teritorii, să acționeze agresiv, să intervină în situația politică sau în alegerile din alte țări, această țară va fi, fără îndoială, privită întotdeauna ca un agresor”.
Nu intru acum în detalii, deoarece știrea preluată de alte două portaluri, este o făcătură ce are menirea de a incita spiritele în ajunul zilei de 9 Mai când Dodon și clica lui intenționează să desfășoare un nou show electoral cu Ceban, protagonist, prin care să ne demonstreze că eliberatorii sunt o națiune specială, care va reinstaura imperiul sovietic.
Asta este cea mai serioasă consecință a războiului rece pe care Kremlinul îl poartă de 27 de ani împotriva independenței R.Moldova. Și aceasta se întâmplă din cauză că nu am înțeles că locul nostru este alături de frați, iar integrarea în NATO și UE, prin Unire este unica soluție ca să fim cetățeni demni, națiune titulară a pământului strămoșilor noștri.
Share Button