Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Stalin a murit acum 66 de ani, dar cauza lui mai trăiește în R.Moldova

06.03.2019
Share Button

Astăzi am fost mereu cu gândul la sutele de monumente, înălțate de PL in memoria victimilor deportărilor în întreaga republică. Am trecut în revistă întâlnirile sincere cu urmașii celor care au mai rămas în viață și mi-am pus o legitimă întrebare: Cine va pune capăt stalinismului din convingerile multor compatrioți care consideră că doar o mână de fer, chiar dacă a umblat prin milioane de buzunare si a furat bani, poate face regulă în R.Moldova.Cine va anula de facto consecințele pactului Molotov-Ribbentrop în urma căruia a apărut o republică artificială, capii căreia vor sa edifice, deopotrivă cu așa-numita opoziție Sandu-Nastase, națiunea civică moldovenească?
S-ar putea să nu mai țineți minte, dar politicienii de la Chișinău aveau obligația să organizeze mese rotunde în cadrul cărora să lanseze un avertisment serios către societate, el constând în neadmiterea ca R.Moldova să fie condusă de un nou Stalin, adus de Kremlin în casa noasră românească.
…Acum 66 de ani a decedat Iosif Stalin pe conștiința căruia sunt mii de victme ale foametei, terorii, deportați in lagărele de concentrare și a războaielor sângeroase, purtate de URSS. E paradoxal, dar unii dintre cetățenii R.Moldova vor să apară un nou Stalin care să-i ajute, să „restabilească ordinea”, să înfrângă corupția și să elimine birocrația?

Împrumutat din mass media rusă subiectul este perpetuat in special la televiziunile lui Dodon. El apare ca un nou Stalin, unul mai mic decât Putin, care va face regulă, va restabili legăturile cu un stat autoritar care ne calca în picioare demnitatea.
S-a scris mult despre fraudarea scrutinului din 24 februarie, dar nimeni nu a concretizat că majoritatea, fiind intimidată, mințită a votat pentru trei mici Stalini în R.Moldova Acești mici Stalini fac dovada unei românofobii profunde. Sarcina noastră, a intelectualilor, a celor care gândim și simțim românește constă în a face un front comun împotriva cruntului proces de deznaționalizare pe care-l vor lansa în următorii paru ani pe această palma de pământ românesc, victimă a lui Hitler și Stalin.

Share Button