Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Socialistul Ceban, trompeta lui Dodon, a început lupta pentru al doilea mandat de primar : vrea să-și asigure votul a 200 de mii de pensionari

01.07.2022
Share ButtonPopulismul acestui individ nu mai are margini: de fiecare dată când călătorești cu troleibuzul sau autobuzul, în limbile română și rusă, el te  anunță cu o voce plină de entuziasm scabros că în urma majorării preșului pentru călătoria cu transportul public Chișinăul se va dezvolta. Evident, este o campanie psihologică, una de prost gust. Astfel Ceban se bagă cu nesimțire în sufletul oamenilor pentru a arăta că el este stăpân în cel de-al doilea oraș românesc. Procedeul este împrumutat de la președintele turc Erdogan. El îi servește lui Ceban pentru a declanșa război împotriva unui guvern central incompetente care potrivit lui nu are altă ieșire decât să retragă acțiunea și să-l elibereze din funcție pe domnul Ciumac, șef al OTC Chișinău, care a admis un abuz de drept . Asupra contestației urmează să se pronunțe judecătoria Chișinău, sediul Centru.


Mâine e deja 1 iulie. Prin urmare, în transportul public va începe un tămbălău inimaginabil. Oameni se vor împărți în două tabere. Se vor certa. Vor întreba unde este confortul, de ce nu funcționează climatizatoarele? Doar călătoria cu transportul public va costa 6 lei din 1 iulie, în mun. Chișinău, conform noii metodologii aprobate de Consiliul Municipal Chișinău, în cadrul ședinței din 13 iunie.

Astfel două sute mii de pensionari, 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a, precum și 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit.


Ceban își va freca bucuros mâinile. El va face o importantă achiziție în contul viitoarei campanii electorale, căci pensionarii, reprezentând minoritate rusă, vor fi cei mai vocali. Ei ne vor spune că ne-au eliberat, că Ceban are grijă de ei.


”Chișinăul are o alternativă – să se dezvolte!” astfel își încheie apelul transmis pasagerilor Ivan Ceban. E stupid. E ignorant. E un mincinos patologic. Ceban se gândește la noua sa mișcare MAN, la faptul că nu are bani și că trebuie să-i găsească undeva de vreme ce România îi trântește ușa în nas, neacceptând să colaboreze cu un primar pro-rus.


De fapt Dorin Chirtoacă a spus purul adevăr despre facilitățile pensionarilor din Chișinău.
Share Button