Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Silvia Radu îi este foarte simpatică președintelui de onoare al PD, Diacov

07.03.2018
Share Button
Radu deconspiră intențiile adevărate ale PD care vrea un candidat unic de dreapta, dar nu mai multi.
E straniu de tot. Ieri, în timp ce o primea pe d-na Firea, primarul de București, Silvia Radu, l-a ”atacat” pe liderul PD, Plahotniuc. Ea l-a băgat într-o oală cu liderii politici din alte formațiuni. I-a spus că toți sunt o apă și un pământ, așa că să lase în pace măcar Chișinăul. Măcar ”capitala să fie, în țara asta, a cetățenilor”, a scris ea cu năduf pe contul său de FB.
Nu vreau să pierd timpul dându-i lecții despre izolarea politică celei care își imaginează că orașul Chișinău poate fi o insulă a pieței libere, să zicem, ca Singapore. Ca să ajungă la acest nivel Chișinăul are nevoie de cât mai mult politică de calitate, de cetățeni care recunosc supremația legii.
Dar cum a ajuns dumneaei primar inrimar ilegal nu mai vorbim.
Dacă Radu e împotriva politicii de ce nu a blocat-o pe d-na Firea care a venit la Chișinău și a făcut politică bună de calitate, vorbind despre Unirea Basarabie cu României pe 27 martie, 1918. De ce nu a orit-o în plină conferință de presă, dar i-a mulțumit pentru ajutorul acordat?
Respectă Radu supremația legii? Da de unde? Ați auzit-o cum le cerea șefilor de departamente în cadrul ședințelor operative ale Primăriei, obraznic, fără argument, să depună cerere. În SUA un funcționar public se ridica, privea lung la paharul cu apă, dar ezita să o scalde, și-i spunea:
- De mâine veți discuta cu avocatul meu.
Tot Silvia Radu care a luat un salariu de trei milioane de lei de la Union Fenosa într-un singur an dublând prețurile la energia electrică și jecmănind populația vrea să o depolitizeze acum. Ea nu-și dă seama că a consolidat teroriștii de pe Nistru care ne subminează statalitatea.
Am adus suficiente argumente, ele sunt sute, în scurta perioadă de domnie dictatorială a d-nei Radu din care rezultă că ea s-a răzbunat pe liberali, făcând jocurile PD, PPE și ale lui Dodon. Ea merge mână în mână cu Eugenia Ceban, mama lui Ivan Ceban care e un soi de consilier vorbăreț al lui Dodon, mereu călcător pe greblă.
Despre modul în care Radu vrea să devină cea mai iubită de către chișinăuieni ne vorbește și faptul că ieri s-a plimbat cu primarul de București într-un Lexus, deși era firesc să călătorească într-un troleibuz fără fir și să-i mulțumească primarului ales, pus în situația de a demisiona ca să nu fie complice la dictatura pe care, inclusiv Radu, vrea să o instaureze în R.Moldova, speculând cu noțiuni populiste de care lumii i s-a acrit sufletul și mintea.
Nu ai nevoie de multă pregătire politică ca să concluzionezi că Radu face jocuri ieftine și deconspiră strategia PD. Astfel, liderul acestuia, Vlad Plahotniuc se vrea cu dreapta pentru a o compromite, iar ea, beneficiind de ratingul negativ al acestuia care va contamina dreapta, să ajungă în turul doi de scrutin drept candidat independent. Speranța d-nei Radu e că lumea, fiind în fața unei alegeri, o va prefera pe ea, dar nu pe Ceban care deja se vede pe un cal alb.
Desigur, vă datorez o explicație solidă, astfel ca să mă credeți. Nu întârzii să v-o prezint.
Despre Silvia Radu a vorbit in termeni elogioși chiar Dumitru Diacov, președintele de onoare al PD, cel care lucrează în sudoarea frunții la strategiile de supraviețuire a PD.
Preşedintele de onoare al PD a negat că primarul interimar de Chişinău, Silvia Radu, ar fi reprezentantul democraţilor la Primărie. Totodată, el a spus în stilu-i caracteristic că Silvia Radu ar putea fi susţinută de PD la alegerile locale anticipate. Aceasta pentru că Silvia Radu este „o persoană simpatică”. Dumitru Diacov a dat asigurări că PD „nu va fi spectator în aceste alegeri”. „Nu exclud că PD va sprijini o persoană membru de partid sau poate nemembru de partid. Silvia Radu este una dintre persoanele principale care poate să-şi înainteze candidatura şi PD poate să sprijine această candidatură”.
„Că ea poate să simpatizeze un partid sau altul - sigur că da. Că cineva încearcă să facă legătura între Silvia Radu şi PD nu este de mirare acest lucru, fiindcă astăzi PD este responsabil de tot ce se întâmplă, chiar dacă el nu are nicio atribuţie la un lucru sau altul”, a spus Diacov. El a adăugat că o cunoaşte pe Silvia Radu de foarte mulţi ani de zile: „Ea este o persoană simpatică, cu iniţiativă”.
Silvia Radu este cumătră și cu Dodon dacă nu știați. Aceste două formațiuni și-au dat mâna în scrutinul prezidențial și l-au făcut pe Dodon președinte. Scenariul e simplu. Ca să nu fie realizabil, astăzi sau după 8 Martie, d-na Radu trebuie să-și prezinte demisia și să anunțe că nu va candida nici ca independent la funcția de primar de Chișinău, fiindcă în scrutinul prezidențial pentru ea nu au vota nici 2000 de cetățeni cu drept de vot. În cazul în care o va face și va rămâne în funcție, ea trebuie să fie eliminată din scrutin.
Share Button