Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

În scrutinul din 20 mai se va da lupta pentru Chișinău și pentru Unire

09.03.2018
Share Button
Radu trebuie să renunțe la serviciul lui Nistor Grozavu cât nu e târziu și să cedeze funcția în care a fost numită ilegal.
Răbdarea și compromisul trebuie să aducă în fruntea Chișinăului un primar unionist pro european. Mihai Ghimpu, ajutat de PPE și ALDE ce constituie majoritatea absolută în Parlamentul European, va găsi limbaj comun cu Maia Sandu și Andrei Năstase pentru a nu admite ca omul Kremlinului, Dodon, să recurgă iarăși la jocuri de culise cu Renato Usatâi, alt om al Moscovei și să aducă omul său în fruntea Chișinăului. Lupta decisivă se va da în turul al doilea de scrutin.
Electoratul din municipiul Chișinău este pregătit pentru această luptă. Evenimentul din 25 martie , când în Piața Marii Adunări Naționale, reparată prin eforturile depuse de Dorin Chirtoacă, primarul ales al capitalei, se vor aduna românii din întreaga țară, va fi unul ce va da start manifestărilor consacrate acestui măreț eveniment, începutul căruia a fost pus în Basarabia.
Unioniștii vor cere celor două Parlamente de la Chișinău și București să semneze la 27 martie curent, Declarația de Unire în Legislative, și să recunoască Actul de întregire a Basarabiei cu România din 27 martie 1918. Marea Adunare Națională va începe cu un marș, care va porni din toate orașele României, încheindu-se în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.
Este un examen serios pentru legislativul de la Chișinău. Evident, deputații-liberali, conduși de Mihai Ghimpu care a pus începutul celui de-al doilea val al mișcării de eliberare națională în scrutinul prezidențial va cere parlamentului de la Chișinău să discute și să adopte această declarație. Ei vor fi prezenți în piață.
Interesant, cum va proceda majoritatea parlamentară, pusă în situația de a vota, cel puțin, includerea pe ordinea de zi a acestui document. Va fi o grea încercare și pentru partidele conduse de Sandu și Năstase care nu vor putea lipsi de la manifestare.
Vă amintesc, Mihai Ghimpuj, a scris pe contul său de FB: ”Nu atrageți atenție și nu vă fie frică de nePreședintele Dodon, care zice că va propune modificări la Codul Penal, pentru a avea “barda” comunistă împotriva unioniștilor! El este doar un “motoroller”, care face doar gălăgie, fără putere de mișcare! Așa încercau și pe noi, cei din Frontul Popular, să ne sperie prin anii ‎1988-1989 cei din protipendada comunistă a RSSM, prin diferite declarații, inclusiv arestări, dosare penale... Dar noi nu ne-am dat bătuți, noi i-am învins, pentru că lupta noastră (în comparație cu a lor, ca sclavi ai ideologiei comuniste și intereselor străine), a fost una sfântă!
Doar prin luptă, cu dragoste de Țară, ne-a reușit să dăm startul UNIRII prin revenirea la alfabetul nostru latin, la limba română drept limbă oficială, la tricolor ca drapel de stat, la adoptarea Declarației de Independență, fără de care nu putem face UNIREA! O limbă vorbim, o Națiune suntem, o Țară să fim!”
Oricât s-a străduit binomul să blocheze acest proces, nu a reușit. Nu a reușit nici Silvia Radu, primarul general interimar, care nu a răspuns mesajului Gabrielei Firea, primarul de București, venită la Chișinău pentru a omagia fruntașii Unirii din 27 martie.
Edilul de o clipă a capitalei a redus acest mesaj la blamarea politicienilor, inclusiv a liderului PD,Vlad Plahotniuc. Astfel ea și-a dat arama pe față. A anunțat, de fapt, că va candida drept primar independent. Dar a comis o greșeală strategică. Ea se va face iarăși de râs ca și în cadrul scrutinului prezidențial când a acumulat, în Chișinău, mai puțin de 2000 de voturi
Așadar, strategia PL, de mobilizare a primarilor pentru semnarea Actelor Unirii, a dat rezultatul așteptat – lumea a început să vorbească despre Reîntregire în trei sau patru argumente care rezistă demagogiei.
În România vom fi în securitate, vom avea un nivel de trai decent, corupții și hoții vor sta la dubală, iar UE va veghea ca legea să stea în capul mesei.
Oamenii au început să creadă ferm în integrarea UE prin Unirea cu țara și acesta este meritul lui Mihai Ghimpu care s-a sacrificat personal, a sacrificat și partidul fiindcă este convins - Adevărul nu moare niciodată.
Share Button