Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Să nu uităm că Unirea a început acum 11 ani și startul ei a fost dat de liberali

28.03.2018
Share Button
Astăzi, 27 martie, membrii PL au depus flori la mormintele eroilor naționali care au votat Unirea din 1918.Depunerea de flori a debutat cu un serviciu divin care a fost unul dintre puținele desfășurate cu această ocazie în R.Moldova.
Unul Dumnezeu știe de ce Mitropoliei Moldovei nu-i place Unirea, de ce Dodon corupe biserica și o face partizană în acțiunile sale care nu au sorți de izbândă. Dar nu va trece mult timp și opțiunile se vor schimba, puteți fi siguri de acest lucru.
De ce spun așa și nu altfel? Fiindcă Duminică în cadrul Marii Adunări Centenare, prim vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a vorbit convingător despre insistența de care au dat dovadă membrii PL în promovarea idealului Unirii.
Prezența l-a ovaționat în special pentru faptul că a semănat cu dragoste înfrățirea în cel de-al doilea oraș românesc care nu a fost și nici nu va fi al rușilor niciodată.
Greu, dar sigur noi ne apropiem de ziua în care Unirea va fi un act împlinit. Și e păcat că unii indivizi fac tot posibilul pentru a denigra PL și pe liderul acestuia, Mihai Ghimpu. La mijloc este propaganda de sorginte rusească a lui Dodon, a Sputnikului care văd în liberali o forță de temut.
Să ne amintim că acum, 11 ani pe 27 martie 2007, cu prilejul aniversării a 89 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, Partidul Liberal a organizat depuneri de flori la mormintele membrilor Sfatului Țării.
Dar la orele 11.00, la intersecția străzilor Bernardazzi si Armenească, cinci echipaje de politie au tăbărât asupra a 15 reprezentanți ai Partidului Liberal si asupra echipei de filmare PRO TV, care se deplasau regulamentar pe trotuar, fără sa pericliteze ordinea publica și circulația transportului.
Aveau flori și Tricolorul. Asta nu le-a plăcut satrapilor lui Voronin. Ei i-au lovit și i-au băgat cu forța în dubele Ministerului de Interne .
La sediul Comisariatului sectorului Centru au fost aduși Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoaca, Corina Fusu precum și membrii Organizației de Tineret a PL.
Motivele reținerii nu le-au fost comunicate. Iar la solicitarea liderilor PL de a discuta cu Dumitru Rusu, comisarul sectorului Centru răspunsul era unul și același care se repeta din 10 în 10 minute – urmează să vină.
Lui Voronin, care avea atunci obiectivul UE i-a fost băgate repede mințile în cap. Cei reținuți au fost eliberați. Dar de aici a început sfârșitul lui Voronin ca și politician.
PL, prin liderul său Mihai Ghimpu, care a devenit președinte interimar a promovat neabătut obiectivul decomunizării Basarabiei. Decretul privind ocupația sovietică din 28 iunie 1940, monumentul deportaților în Siberia de la Gara Feroviară, refuzul de a semna decretul privind frontiera dintre R.M. și România sunt doar câteva dintre etapele intrării R. Moldova în normalitate.
Marea Adunare Centenară de Duminică la care PL a participat activ a fost un preludiu pentru viitoarele bătălii electorale. PL e gata să continue lupta atât pentru Primăria Chișinău, cât și pentru crearea unei Majorități Unioniste în viitorul Parlament de la Chișinău care va vota Reîntregirea.
Share Button