Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Respect, Dorin!

16.02.2018
Share Button
Consiliul Europei s-a convins că starea democrației în R.Moldova este ca pe timpul bodiulismului.
Dorin Chirtoacă a adus zeci de exemple și a nominalizat persoanele care nu l-au vrut primar, sperând că își vor face mendrele până în 2019 ca să poată fura în continuare. Nu a mers.
A decis să-și prezinte demisia din funcția de primar al municipiului Chișinău pentru a nu admite ca dictatura să se extindă asupra celui de-al doilea oraș românesc.
Imediat după conferința de presă trimișii săi au prezentat cererile de demisie la Primărie și la CEC. În mod regulamentar CEC-ul trebuie să anunțe de pe 20 martie vacanța funcției și începutul campaniei electorale.
Cei cu pâinea și cuțitul în mână nu au cum să tergiverseze, deoarece știrea a fost preluată cu viteza fulgerului de către agențiile de știri internaționale și Consiliul Europei e cu ochii pe primăria Chișinău.
Evident, primarul ales a discutat problema cu factorii decizionali ai Congresului Puterilor Locale și Regionale pe care i-a informat cu regularitate despre evoluția stării de lucruri în dosarul său. Aceștia l-au înțeles și au acceptat pasul decisiv al primarului care este convins – în Chișinău o forță de centru-dreapta va câștiga alegerile. Este convins că doar pe această cale poate fi oprit Dodon care e un ”zero”politic. Chirtoacă l-a numit în seflemea ”pustâșkă”.
Nu va avea un trai dulce Dodon. Chirtoacă îl va îngropa, politic vorbind.
Am aflat recent că va fi reluat procesul intentat de primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă împotriva lui Dodon care a falsificat ”Monitorul oficial” din România. Asta îl face pe Dodon să se agite, să tremure și să debiteze.
Speriat că va fi expediat la groapa cu deșeuri politice de pe Bâc, Dodon făcea spume la gură susținând că primarul de Chișinău trebuie să-şi prezinte demisia pentru a provoca alegeri anticipate, astfel ca el să destabilizeze și mai mult situația în capitală după ce a suportat un eșec total în referendumul, declanșat pentru revocarea lui Chirtoacă.
A greșit lamentabil - prin decizia sa, Chirtoacă va uni forțele autentice de centru-dreapta care vor anticipa victoria în scrutinul din 2018 cu succesul în scrutinul general anticipat din municipiul Chișinău.
Vă amintiți, firește, de faptul că Dodon a fost spulberat în intenția sa de a obține Primăria și Voronin s-a uitat cu dispreț la el ca la un neîmplinit, iar Tkaciuk a început să-l încolțească.
Dodon a încercat să se apere. A obiectat că i-au fost incluși în lista consilierilor indivizi condamnați pentru omor, deși el era obligat să verifice din punct de vedere al integrității lista. Mai mult, Dodon a falsificat Monitorul Oficial al României, fapt pentru care a fost acționat în justiție de către Dorin Chirtoacă.
Chirtoacă a spus tranșant despre Dodon: ”Vrea la Primărie, dar va sta la pușcărie!”. Vorba e că Dodon a mințit că primarul de Chișinău ar fi încasat un comision de 2,5 milioane euro în urma procurării primului lot de troleibuze printr-o firmă intermediară din România.
Dorin Chirtoacă are probe ce denotă că Monitorul Oficial la României , prezentat de către Dodon, este un fals. Potrivit edilului, comunistul de atunci a decupat câteva foi din document și le-a lipit pe o altă pagina pentru a demonstra că firma intermediară are fondatori români.
Chirtoacă l-a acționat pe Dodon în judecată pentru calomnie, iar ca despăgubiri cere contravaloarea a 100 de troleibuze pentru Chișinău. Vă amintesc ce spunea Dorin: "Procesul continua, iar lucrurile s-au simplificat pentru ca Dodon a recunoscut că documentul a fost falsificat, iar acuzațiile au fost nefondate”.
În 25 ianuarie, curent, s-a decis că Primarul general suspendat Dorin Chirtoacă se va judeca la Curtea de Apel cu Dodon. Decizia a fost luată de magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), după ce avocatul lui Chirtoacă a făcut recurs. Totodată, judecătorii l-au scutit pe primarul suspendat să achite o taxă de stat pentru cheltuielile de judecată în sumă de 18 250 de lei, stabilită de Curtea de Apel, având în vedere că Chirtoacă este într-o „situație materială precară” după ce a fost plasat în arest la domiciliu.
Iată, așadar, adevăratul motiv al dorinței lui Dodon ca primarul de Chișinău să-și prezinte demisia. El vrea să fugă de justiție.
Celălalt partid, PD chiar nu are nicio șansă în municipiul Chișinău.
Dorin admite că poate fi judecat, că în al 12-lea ceas Curtea Constituțională poate decide că a fost suspendat ilegal din funcție. Asta pentru că nicăieri în Europa nici un primar nu este suspendat din funcție chiar dacă se află sub anchetă penală.
Aceasta, însă, nu-l va înfrânge. Dorin, așa după cum am spus, va fi unificatorul dreptei europene care trebuie să aducă o dovadă sigură că este unionistă. Edilul a specificat: Doar Unirea ne salvează.
Nu poți să nu fii de acord cu el după ce urmărești în detaliu calvarul prin care l-a trecut un nimeni pentru faptul că a respectat valorile și principiile europene.
Prestația primarului a fost una solidă. A argumentat temeinic, a fost mai mult decât convingător. El a transferat mingea pe terenul Parlamentului European care trebuie să spună deschis: În R.Moldova este instaurată o dictatură de tip asiatic.
Share Button