Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Prietenii mei de pe FB: PL nu are cum pierde în alegerile generale din 2018

05.02.2018
Share Button
Preconizatele alegeri generale în imediată apropiere de Aniversarea de o sută de ani a Unirii vor avea drept obiectiv agonia R.Moldova ca stat eșuat.
Judecând în baza comentariilor, sugestiilor, plasate de contul meu de FB, ce au anticipat articolul ”Liberalii – locomotiva Unirii în viitorul Parlament” constat cu o enormă satisfacție că poporul se trezește și își pune o firească întrebare: ”Ce facem mai departe? Ne luăm soarta în propriile mâini și devenim cetățeni ai UE prin ReUnirea cu țara mamă avînd actele în regulă sau acceptăm să fim hrâniți cu promisiuni comuniste de-ale lui Dodon” .
Mă bucur infinit mai mult, deoarece poporul alege ”Unirea” drept unică soluție de a scăpa și de ”ista și de acela” după cum scria inegalabila poetă, Leonida Lari.
Absoluta majoritate consideră la fel ca și Ana Cucoară că :” PL cu siguranță va accede in viitorul Parlament. Pus la zid de atâtea ori de trădătorii din interiorul și exteriorul lui, acest Partid a rezistat si a supraviețuit. Asta e o dovadă incontestabilă electoratul îl susține.„
Urmează o precizare foarte importantă a doamnei nominalizate: ” În lupta pentru Unire, PL va câștiga și mai mult încrederea electoratului. Asistenta juridică gratuită pentru localitățile care au declarat Unirea este o inițiativă concretă, care face diferența dintre PL si alte partide "unioniste". Timpul a arătat si va confirma valoarea acestui Partid.
Intervin cu precizarea de milioane: Fracțiunea PL din consiliul municipal a lansat un apel către toate primăriile municipiului Chișinău prin care le îndeamnă să semneze pentru Unirea cu patria-mamă.
Va fi un exemplu mobilizator și astfel Bucureștii vor avea posibilitatea să se convingă cine se pronunță cu adevărat pentru integrarea europeană, și cine umblă cu mâna întinsă după credite.
Astfel PL dă un răspuns potrivit tuturor celor care nu se ascundă după propoziții, gen ”ne Unim dacă va dori poporul”.
Sondajele de opinie, realizate la comandă nu pot reflecta o realitate. Românii basarabeni , aflați în occident, constituie majoritatea și ei vor vota cu PL care face pași concreți, reali spre o apropiere firească a Chișinăului de București, Berlin, Bruxelles, Washington, Londra etc,.
”Estimările” lui Dodon cu cei 500 de mii de moldoveni care muncesc în Rusia sunt o minciună sfruntată. Ei demult au devenit cetățeni români și au plecat să muncească în Occident, deoarece Rusia înregistrează un declin economic și salariul, câștigat nu le ajunge lor pentru gazdă și o pâine, dar mi-te să le mai trimită copiilor și părinților un ban acasă. Afirmațiile mele sunt confirmate de datele statistice.
Am auzit declarații potrivit cărora alegerile generale vor avea loc la finele lunii noiembrie. De ce este preconizată această dată? Deoarece manifestările din cadrul Centenarului, prezența masivă a românilor basarabeni, a liderilor PL la Alba Iulia ar aduce un plus de certitudine că liberalii au făcut tot ce i-a stat în putință pentru a apropia și înfăptui Unirea fără de care, în mod cert, este inimaginabil un nivel de trai decent.
Pentru concludentă, amintesc : salariul de bază minim brut în România, garantat în plată s-a majorat de la 1.450 RON la 1.900 RON lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2018, în această sumă nefiind incluse sporuri și alte adaosuri. În total frații noștri de peste Prut vor primi circa 12- mii de lei moldovenești lunar. La fel de mult s-a majorat și pensia. Sunt acestea argument concrete pentru a promova standarde de trai superioare în campaniile circumscrise Centenarului Uniri? Da, desigur.
”Fara indoiala, PL -este un Partid cinstit si cu viitor. Va crește si se va înnoi cu oameni demni de acest meleag”, scrie Maria Ursoi. În aceeași cheie se pronunță toți cei care au comentat, fapt ce mă face să cred că poporul s-a deșteptat greu, dar sigur.
Tuturor le mulțumesc pentru opinii și îi anunț că voi mai apela la acest exercițiu democratic. Într-un articol aparte voi insista asupra comentariului, semnat de liderul PL, Mihai Ghimpu.
Share Button