Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

PL – locomotiva Unirii în viitorul Parlament

03.02.2018
Share Button
Puțini vor să recunoască un adevăr incontestabil-votând guvernul Filip acum doi ani, PL a făcut un sacrificiu în numele viitorului european al R.Moldova. Dacă nu accepta Coaliția, la putere aveau să ajungă Dodon și Usatâi, propulsați în funcțiile-cheie ale statului de către liderii partidelor PAS și DA.
Anume ei au denigrat PL și anume ei vor trebui să convingă electoratul că e timpul să renunțe la stereotipuri gen, națiunea civică moldovenească în contextul în care R.Moldova e obligată să se europenizeze și lucrul acesta nu se poate întâmpla decât printr-o integrare culturală de sută la sută cu frații noștri. În linii mari, aceasta se numește UNIRE în contextul în care UE a devenit o corporație mare ce stabilește reguli de joc și comportament pentru toți participanții la el.
Ca să fiu înțeles, voi aduce exemplul lui Dodon care se ducea la Bruxelles cu dorința acerbă de a invita Rusia să negocieze de parte R.Moldova Acordul de Asociere. Dar a fost dat în gât fără menajamente de către comisarul pentru politică externă – Federica Mogherini. Niciun fel de negocieri colective, acesta a fost răspunsul pe care l-a primit aventurierul de pe Bâc.
Promovând politica UE, avându-l pe Mihai Ghimpu copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană-R. Moldova , PL este recunoscut drept formațiunea cea mai devotată principiilor și valorilor europene.
Prin acest gest PL a confirmat reputația sa de formațiune politică ce reprezintă conștiința R.Moldova. La Strasbourg, la Bruxeles s-a contat și pentru a doua oară pe PL care nu a acceptat modificarea sistemului de vot, avansată de către partenerii de coaliție.
Verticalitatea PL a costat mult. Trădări a unor deputați și membrii partidului.Acum se încearcă o spargere a rândurilor PL de către anumiți figuranți ai scenei politice.
Nu se va ântâmpla acest lucru,deoarece PL va rămâne de neînvins prin liderii săi incontestabili, Mihai Ghimpu, fruntaș al luptei de eliberarea națională și Dorin Chirtoacă, continuatorul acestei cauze.
Esențialul, PL va continua firescul proces de reîntregire al neamului, deoarece UE nu are altă soluție pentru a contracara intenția lui Vladimir Putin de e ocupa prin Dodon întreaga republică ex-sovietică și a o transforma într-o enclavă - Kalinigrad 2, de unde să amenințe securitatea întregii Europe și să transforme România într-un line front state, ( stat de pe linia întâia a frontului).
Maiei Sandu și lui Andrei Năstase li se va spune, din interiorul PPE, ai cărei observatori sunt, că nu mai trebuie să suporte cu nepăsare,fără a se deranja, lovitura dată de Usatâi care în turul doi de scrutin prezidențial a executat comanda Kremlinului și a îndemnat membrii săi să-l voteze pe Dodon.
Ei, din câte concluzionez după chinurile în care se naște alianța PAS-DA, sunt tentați să intre iarăși într-o coaliție ca în ultimă analiză Usatâi să-i trădeze și să formeze o majoritate parlamentară cu Dodon. Deja i-am văzut pe reprezentanții acestor partide într-un obscur studio, aflându-se la cheremul uneia care a blocat împreună cu Vlad Filat pe 7 aprilie 2009 Unirea, cerută de tineri.
Am menționat acest lucru într-un articol de dată recentă și el trebuie să dea de gândit. Or, noi nu mai putem permite să ratăm ultima șansă de a fi admiți în UE și NATO prin Unirea cu țara-mamă.
Ce-i în mână nu-i minciună, spune o veche zicală românească, devenită deosebit de actuală în contextul în care Dodon ne amenință cu un război civil dacă vom vota Unirea în Parlamentul de la Chișinău după alegerile generale de la finele sau la începutul anului viitor.
În contextul în care tranziția R.Molodva de la fosta URSS la UE durează nepermis de mult din cauza flagelurilor negative care au afectat toate statele sistemului socialist poporul se trezește și alege Unirea. El a ales, de fapt Unirea neprezentându-se la referendumul inițiat de adversarii binecunoscuți ai PL.
Este absolut exclus ca în anul Centenarului Unirii principalul partid unionist să nu se implice în manifestările consacrate acestui eveniment. S-a încercat cu disperare de a-l elimina pe Dorin Chirtoacă din această suită de manifestări, dar rezultatul acestui efort este unul în zădar.Primarul Chișinăului, cea mai cunoscută figură politică pe plan european va continua să spună adevărul despre Unirea la care îndeamnă PL chiar dacă de-l prorocea liderul politic al Unirii l-a trădat. Istoria și evenimentele ce urmează ne vor spune din ce rațiuni a făcut-o.
Așa sau altfel PL care a spus întodeauna adevărul prin liderul său că se fură miliardul nu are cum să nu fie susținut de popor. Liderii lui au capacitatea de a vorbi pe înțelesul oamenilor care vor să trăiască mai bine și nu vor ezita să voteze masiv, ca în alte dăți liberalii – locomotiva Unirii din viitorul Parlament.
Alegătorii PL au cerințe foarte mari vor Unirea acum și necondiționat,iar cînd vine ziua sa ia decizii,voteaza rațional,votează PL așa a fost de fiecare dată așa va fi și acum.
Share Button