Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

PARTIDUL LIBERAL NU POATE FI SACRIFICAT

14.12.2018
Share Button

Stimați liberali! Ne revine sarcina deloc simplă de a da un răspuns clar, răspicat la întrebarea: De ce PL nu poate fi sacrificat , fiindcă așa doresc cei care au luptat întotdeauna împotriva noastră, având sarcina de a ne submina? Din todeauna PL a fost și este ținta loviturilor din toate părțile și din partea celor așa numiți de dreapta și din partea celor de stînga și centru-dreapta și centru -sînga nu mai vorbesc de cei din centru. Doar știm că avem mâna dreaptă și stîngă și ce avem în centru?
În primul rând, vreau să mă pronunț asupra așa-numitor filtre de integritate, inventate de Năstase și Sandu pentru a domina autoritar și a transforma regimul actual în unul și mai feroce, chiar stalinist aș zice.
Nimeni nu cunoaște cine-s cei care se vor judecători. Or, ei erau obligați să dea publicității componența comisiei, să nu se ascundă după cuvinte tari ca meritocrația.
Dacă e să judecăm la rece lucrurile, pe eventual listă națională a lor nu va fi nici o persoană cu merite, deoarece intelectualii, românii basarabeni nu vor să prezinte c.v.-ul pentru a fi judecați de cei care i-au alungat, împreună cu Dodon și Usatâi din PMAN pentru simplul fapt că militau pentru reîntregirea neamului și au venit acolo cu Drapelul Țării noastre.
S-a găsit în rândurile noastre unul, pe nume Valeriu Munteanu, care a declarat că ei nu sunt împotriva Unirii. Și dacă-i așa, de ce nu declară că în electorală vor lupta împotriva regimului totalitar, militând pentru Unire ca unica șansă de a intra în normalitate și de a-i asigura poporului un nivel decent de trai?
Ei vor să mintă poporul, etapizând, chipurile, această luptă. Minciuni, ei vor să -și elibereze stăpânii. Altceva nimic mai mult nu-i interesează.
A fost strigător la ceruri faptul că în cadrul negocierilor, când Dorin Chirtoacă a cerut să fie inclus și un membru plenipotențiar al PL în cadrul comisei de meritocrație, una ce deja ne arată că se fac de râs, ei au rezervat PL doar un loc de observator.
Acești oameni care au ajuns astăzi să-și facă mendrele politice datorită faptului că Mihai Ghimpu a sacrificat partidul și a asigurat viitorul european al R.Moldova urmăresc un singur scop, pe care-l citim în declarații lui Năstase. El a spus că va negocia cu persoane aparte din PL. Și-a găsit una. Acest fost membru al PL a decis să se răzbune pentru faptul că nu a fost ales președintele PL. El s-a dat cu Năstase, speră să rupă PL astfel ca finul lui Țopa deloc onest și curat la mână să aibă motiv pentru a nu-i admite pe Miahai Ghimpu și Dorin Chirtoacă pe listele lor.

Se pun la cale scenarii diabolice. Eu vor să-l bage în închisoare pe Dorin astfel ca să-l lipsească de posibilitatea de a conduce PL în campania electorală.
Din câte se pare, liberalul din ALDE, raportorul pentru R.Moldova în parlamentul european, bunul nostru prieten, Petras Austrevicius i-a așezat pe acești doi cu picioarele pe pământ.

El le-a spus că nu poate un partid ca PL care face parte din ALDE să meargă anonim doar cu membri pe lista unui alt partid, membru al PPE.
Să nu uităm, PPE și ALDE formează o alianță în parlamentul european. Ce ar rezulta, dacă am accepta anonimatul pe lista celor de la ACUM? Ar însemna că liberalul Austrevicius nu a fost la curent cu starea de lucruri din PL, nu a discutat cu Mihai Ghimpu susținerea guvernării Filip în numele viitorului european, că PL a ieșit de la guvernare accidental, dar nu protestând vehement împotriva modificării sistemului de vot care nu a fost susținut de Comisia de la Veneția.
Noi nu avem dreptul moral să trădăm ALDE. Trebuie să continuăm lupta având ferma convingere că știm ce vrem și nu aruncăm niciodată batista pe țambal când e vorba de Unire și Integrare Europeană
Stimați colegi!
Acestea fiind spuse, vreau să mă susțineți și să vă pronunțați pe marginea a două propuneri pe care le voi lansa mai jos:
1. PL trebuie să insiste să fie admis pe lista națională alături de PAS și PDA cu drepturi egale, căci meritele lui Dorin și ale lui Mihai în fața poporului sunt mult mai mari decât cele ale doamnei Sandu și Năstase care oscilează, denotând clare tendințe de oportunism mai ales când divaghează despre națiunea civică moldovenească; ( PL nu este o șaikă după cum a spus Mihai Ghimpu, ci este un partid responsabil care a făcut istorie) PL trebuie să rămână garantul integrării europene prin București a R.M.
2. În cazul în care nu vor accepta, consider necesar să ajungem la o înțelegere vizând circumscripțiile uninominale. Propun să lansăm candidații noștri, iar pe ultima sută de metri, cu două sau trei săptămâni înainte de vot , să evaluăm cine are mai mari șanse de a învinge. Adică, să lăsăm doar un singur candidat fie pe cel de la PL, fie pe cel de la ACUM;
Nu dă deloc bine ca două partide care fac parte din marea familie european să se certe. Vom găsi consensul, având clara înțelegere că nu suntem singuri, ci avem prieteni europeni de certa valoare care ne vor ajuta.
Alegerile reprezintă un exercițiu democratic ce probează trăinicia unui partid. Noi nu-l putem rata. PL trebuie să participe în alegeri cu liderul său, care are cele mai mari merite în promovarea unionismului, este recunoscut pe plan european. Avem un nou statut care începe cu Harta României Mari. NU avem dreptul să ne trădăm țara și poporul. Rog să vă expuneți și să veniți cu propuneri concrete.

Share Button