Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Oamenii știu să aleagă grâul de neghină

12.02.2018
Share Button
Se așteaptă, în scurt timp, decizia categorică a Comisiei de la Veneția care va demonstra că votul mixt este inoportun și el a fost introdus cu încălcarea principiilor și valorilor democratice.
Astfel, PL, va convinge odată în plus electoratul că a avut dreptate atunci când a refuzat să voteze modificarea sistemului de vot cu atât mai mult ,cu cât Dodon, inamicul numărul unu al integrării europene, a afirmat că îl avantajează.
Or, Mihai Ghimpu a sacrificat PL atunci când Maia Sandu și Andrei Năstase erau gata să-l aducă pe Dodon și Usatâi la guvernare pentru a nu permite acest derapaj. Noi am rămas pe aceleași poziții și diplomații acreditați în R.Moldova, raportorii UE pentru R.Moldova nu au cum să nu vadă acest lucru.
Potrivit liderului PL, formațiunea a plătit scump. În urma acestui refuz de a colabora cu foștii parteneri de coaliție – a fost suspendat din funcție Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău, iar eu am fost arestat.
Metodele utilizate de cei care au operat aceste ilegalități sunt condamnabile. Ei utilizează aceeași schemă de ”cumpărare” a unor persoane corupte, obligându-le pentru funcții și bani să scrie denunțuri, să depună mărturii false.
La finele săptămânii trecut am publicat articolul ” Cum am devenit victima unui denunț, autorul căruia trebuia încătușat chiar la prezentarea lui?”. În el am demonstrat, negru pe alb, că reparația șoselei R6M1 – Ialoveni a eșuat din cauza unor scheme de corupție în care sunt implicați administratorul Companiei ”Ecosem Grup” care îl are ca administrator pe Adrian Rucan, omul lui Gheorghe Curmei șeful Administrației de Stat a drumurilor care au aranjat o licitație privind efectuarea lucrărilor de reparație.
În calitatea mea de ministru l-am revocat din funcție pe Curmei pe 21 martie 2016 pentru încălcări grave ce au condus la prejudicierea bugetului cu milioane de lei. Prima instanță de judecată și Curtea de apel a dat câștig de cauză ministerului,dar în baza unei Hotărâri a Curții Supreme de Justiție, pe 25 octombrie 2017,când deja depusesem cerere de demisie ca ministru, Curmei a fost restabilit în funcție. Astfel cel care a fost concediat și pentru gestionarea nesatisfăcătoare a reabilitării drumului M13 Chișinău-Giurgiulești, și alte încălcări grave a fost nominalizat să repare drumul R6M1 – Ialoveni.
Știu că la procuratură există un dosar ce arată cum se spală o mână pe alta în R.Moldova. Astfel ”Ecosistem Grup” i-a dăruit lui Gheorghe Curmei un apartament într-un bloc de locuit al sectorului Ciocana. E și firesc, doar după ce pui mâna pe atâta bănărit , nu te scumpești, devii generos cu banul public. Dar, cu patru zile înainte de expirarea notificării de reziliere, în urma denunțului lui Adrian Rucan, administratorul ”Ecosem Grup”, care datorează milioane de lei oamenilor pentru apartamentele nepredate la cheie, eu și administratorul interimar al administrației de Sat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, am fost arestați.
Deși Curmei a anunțat că contractul cu SK-13 Rastroy a fost reziliat, iar avansul a fost returnat,administratorul ”Ecosistem Grup” afirmă că nu este adevărat.
Exact așa procedează ancheta și în cazul primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. El a venit, tot la finele săptămânii trecute, cu o declarație în care arată că este absurd ca fostul său subaltern de la Direcţia de transport, Igor Gamreţchi, acuzat iniţial că ar fi complicele edilului în dosarul parcărilor cu plată să-i fie schimbat statutul din învinuit în martor.
Chirtoacă e direct. El spune despre cei cărora li se cere cu orice preț o hotărâre de judecată:” Vreţi să scăpaţi? Veniţi, vă închinaţi, vă puneţi în genunchi şi noi după aceea vă vom netezi pe cap şi vom da o pedeapsă formală. Nu vreţi să acceptaţi varianta asta, veţi fi terfeliţi prin instanţă”, a declarat Dorin Chirtoacă vineri, 9 februarie.
Potrivit primarului, Gamreţchi a recunoscut în instanţă că a comis mai multe încălcări în dosarul penal în care a fost vizat. „El recunoaşte aceste lucruri, primeşte o pedeapsă formală, toarnă zoi pe subsemnatul şi până la urmă scapă basma curată şi încă şi depune cerere de restabilire la serviciu”, a subliniat Chirtoacă.
Întrebat în faţa cui ar fi îngenunchiat Igor Gamreţchi, Chirtoacă a spus că în faţa sistemului. „În faţa PD, PSRM, PPEM, respectiv domnii Plahotniuc, Dodon, Leancă şi ceilalţi cu Plahotniuc în frunte, este evident”.
Aici comentariile sunt de prisos. Care ar fi sugestia mea? Ca la ședințele publice atât ambasadorul UE, cât și reprezentanții celorlalte ambasade, în primul rând ale României și SUA, să trimită experții lor pentru a se convinge că procesele noastre sunt cusute cu ață albă și că noi suntem deținuți politici ai regimului.
Ce se întâmplă între timp? Noi suntem ponegriți în special de către instituțiile media controlate de Dodon pe bani din exterior, ceea ce este interzis de către legislația în vigoare. Nimeni, însă nu-l oprește.
Obiectivul acestor răfuieli este unul esențial – În R.Moldova PL este formațiune politică ce încurajează ca primăriile să semneze actul Unirii. Deși sunt intimidați, amenințați, deși cei care vor în Europa au luat apă în gură, primarii văd că nu există altă soluție decât Unirea. Ei sunt cei care le-au promis oamenilor un nivel de trai decent, dar el nu se mai vede. Alegerea lor este considerată corectă și PL nu va renunța la aceste deziderate mărețe. Noi nu putem fi puși în genunchi, fiindcă oamenii sunt cu noi. Oamenii știu să aleagă grâul de neghină.
Share Button