Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Ministrul de externe liberal, Meleșcanu, îi sugerează lui Dodon să o lase mai moale cu ”războiul civil”

07.02.2018
Share Button
Voința liber exprimată pentru Unire a comunelor va avea implicații juridice,deoarece Partidul Liberal este motorul Reîntregirii în parlamentul de la Chișinău.
Teodor Meleșcanu l-a avertizat diplomatic pe Dodon să o lase mai moale cu războiul civil în cazul Unirii celor două state românești. ”Cred că referirile la război civil sunt în mod evident total eronate și disproporționate”, a declarat el.
Ce nu a spus Meleșcanu, dar era obligat să cunoască cel care se căciulește la Kremlin? Că NATO și SUA vor apăra noile state independente: R.Moldova, Ucraina și Georgia în cazul unui război declanșat de către Kremlin.
Adevărul este valabil și pentru România, stat-membru al Alianței. Președintele Trump a spus, cu subiect și predicat, la Casa Albă, că România este principalul aliat al SUA la Marea Neagră și că țara sa contează mult pe această alianță.
Așadar, în cazul izbucnirii unor ostilități, provocate de Dodon prin toate acțiunile sale, din baza militară rusească de la Colbasna se va alege doar fumul. Lucrul acesta se va produce în 10 minute.
Kremlinul cunoaște acest adevăr și vrea să ocupe, ”în mod democratic” întreaga R.Moldovă. Din această perspectivă, el a pus în aplicare scenarii diabolice cu actori politici din toate partidele neunioniste pe care le va realiza fără a ezita, dacă noi nu vom acționa ferm.
În această ordine de idei este extrem de important mesajul diplomatic al lui Meleșcanu din care deducem că suntem bineveniți oricând la sânul patriei-mame.
De fapt, șeful diplomației de la București îl învață pe Dodon abecedarul democrației, afirmând că”Declarațiile de unire cu România votate de către autoritățile locale din Republica Moldova reprezintă expresia dorinței de apropiere a cetățenilor moldoveni de România.”
Iar România va încuraja aceste demersuri deoarece obiectivul urmărit de București ” este acela de a ne uni eforturile în asigurarea parcursului european al Republicii Moldova”.
E lesne de înțeles că - ori direct, ori în UE ne vom Uni. Și procesul a demarat în anul Centenarului , iar Dodon a condamnat acțiunile primarilor locali, care pe parcursul lunii ianuarie curent au semnat Unirea cu România.
PL a condamnat declarația lui Dodon de a atrage la răspundere primarii locali care au semnat Unirea și a garantat că va asigura asistență juridică tuturor celor care o vor cere în cazul în care vor avea nevoie de ea.
Ce trebuie să se înțeleagă din această mare și responsabil acțiune, una a demnității naționale? Că PL le scoate măștile celor care se declară europeni în vorbe, dar în faptă se gândesc cum să bea în continuare sângele poporului trezit de-a binelea, un popor care se vede stăpân pe destinul său.
Toate sondajele de opinie arată că populația crede cel mai mult în autoritățile publice locale. Deci, ceea ce au scris cu penița consilierii locali nu va tăia Dodon cu bărdița, cu atât mai mult, cu cât șeful diplomației de la București asta a vrut să spună: Cu Dumnezeu, înainte, treziții-vă!”
Pe unii îi deranjează faptul că PL revine în forță pe prima linie a luptei de eliberare națională. Citesc niște bâiguieli de-ale oponenților politici care vorbesc de extreme, valorificarea șanselor.
Acești indivizi chiar nu au învățat că istoria se repetă. Anul 1991 va fi reeditat, și de data aceasta nomenclatura comunistă nu va mai monopoliza puterea ca să fure tot cât a agonisit acest popor care abia își mai trage sufletul. El are exemplul fraților de peste Prut și se va trezi. În cazul în care se vor opune, unora le va ieși pe nas și integrarea europeană, și parteneriatul strategic cu SUA.
P.S. De ce am scris aceste rânduri? Fiindcă mulți analiști care se pretind a fi unioniști au trecut cu vederea această declarație extrem de importantă din rațiuni conjucturiste. Ei mai vor să arunce batista pe țambal și să scandeze împreună cu Dodon de pe tribuna PMAN: ”Pobeda! Pobeda!”.
Share Button