Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Mihai Ghimpu nu se retrage din cursa pentru alegerile preşedintelui

28.10.2016
Share Button
Titlul acestui articol e o precizare a faptului că liderul PL, Mihai Ghimpu nu a renunţat la ideea de a candida la alegerile prezidenţiale. Unele surse media de la Chişinău au prezentat confuz o declaraţie a domnului Ghimpu, făcută azi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PL a spus întradevăr că s-ar retrage din cursă, dar numai în favoarea unui candidat unic, (atenţie!) care să-şi asume public și în scris obiectivul de Unire a Republicii Moldova cu Patria Mamă România. Confuzia a apărut mai degrabă pentru că Mihai Ghimpu şi-a structurat discursul astfel, încât lumea să înţeleagă din start că liderul PL e gata să meargă şi la compromis, doar în numele realizării idealului naţional de Unire a RM cu România.

Sigur, domnul Ghimpu a făcut declaraţia conştientizând că forţele politice, care se dau pro-europene, dar care în acelaşi timp evită subiectul Unirii, nu pot răspunde afirmativ la propunerea sa. Astfel, subiectul neparticipării lui Mihai Ghimpu la alegerile prezidenţiale, nici nu a fost pus în discuţie.

Mihai Ghimpu demonstrează prin gestul său că e sincer atunci când pledează pentru cauză, în timp ce alţi contracandidaţi sunt mai degrabă interesaţi să acumuleze voturile alegătorilor cu păreri diferite.

Astfel, cei care-şi doresc revenirea la Patria – Mamă România, au un motiv în plus să voteze duminică pentru candidatul care spune lucrurilor pe nume. Pentru cel care e cu trup şi suflet pentru restabilirea adevărului istoric al neamului românesc.

Fiecare vot dat duminică pentru Mihai Ghimpu va însemna mult pentru viitorul pe care-l putem trăi omeneşti îmnpreună cu fraţii de peste Prut.

 

 
Share Button