Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Mesaj de felicitare pentru angajații Î.S. Calea Ferată din Republica Moldova!

31.07.2015
Share Button
Stimați angajați ai Căii Ferate din Republicii Moldova,

Astăzi țin să vă felicit cu prilejul zile dvs. profesionale, și vă doresc multă sănătate și realizări personale, iar industria în care activați să devină una profitabilă, capabilă să va asigure un trai decent.

Astăzi sărbătorim, dar va trebui să ne resuflecăm mânicele și să ne apucăm de muncă! Or, situația întreprinderii de stat Calea Ferată din Molodva - este extrem de dificilă. 
  • Volumul total de transport realizat în primele 6 luni ale lui 2015 s-a diminuat cu aproximativ 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2014. 
  • Restanțele salariale pentru lunile mai și iunie 2015, au atins suma de 70 milioane lei. 
  • Sunt restanțe majore în aprovizionarea cu materiale și combustibili.
  • Încasările din transportul de marfă s-au diminuat semnificativ.Acestea și multe alte probleme ale întreprinderii accentuează necesitatea stringentă a unor schimbări majore la CFM.
Stimați lucrători ai Căii Ferate din Moldova, suntem în criză - în criză de oameni integri și competenți, în criză financiară și economică, dar întreprinderea în care lucrați se află, pe lângă toate cele enumerate și într-o profundă criză managerială, dar toate acestea pot fi depășite prin participarea dvs.

Eu, în calitate de Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, mă angajez să pornesc un proces de reformare a acestei instituții, proces care astăzi este inaugurat prin lansarea noului logou al CFM, dar care trebuie să se finalizeze cu transformarea acestei întreprinderi într-una profitabilă și cu angajați care sunt remunerați la justa valoare.

Sunt convins că și dvs. vă doriți același lucru de aceea cred în izbânda noastră! Astăzi vă zic la mulți ani, dar de mâine începem reformele!

Așa să ne ajute Dumnezeu!
Share Button