Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Mâine Anul se – nnoiește!

28.12.2017
Share Button


Fiecare dintre noi asociază Anul Nou cu amintirile din copilărie.La cumpăna dintre ani eu îmi amintesc cum mergeam cu Plugușorul, Capra, Ursul sau Nunta Țării pe la casele gospodarilor din Costuleni și le uram pace, sănătate, an bogat și trai îmbelșugat. Cu același mesaj vin și acum către ei, către toți cei care mă cunosc, către întreaga suflare românească a acestui pământ care are o sarcina inimaginabil de grea în anul ce ne trece pragul.
În 2018 noi toți va trebui să demonstrăm nu doar că vrem să trăim mai bine, ci că vrem să învățăm să ne făurim acest bine.
Ne despărțim, așadar, de un an care a intrat în viața noastră ca și toți cei de la independență încoace, drept unul al luptei pentru existență ca neam cu demnitate, tradiții, un neam cu prezent și viitor.
Pentru mine, personal, 2017 a fost anul marilor încercări, al sacrificiilor și luptei pentru demnitate.
Eu nu voi uita, voi ține minte toată viața, cum am transmis din celulă cererea mea de a renunța la funcția de ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor drept răspuns al PL la faptul că s-ă încercat compromiterea cursului european conform rigorilor democratice de către partenerii noștri de coaliție.
Președintele PL, Mihai Ghimpu, a difuzat pe contul său de FB cererea mea și am fost copleșit, chiar din primele minute ale plasării de mii de ”like”-uri, fapt ce m-a întărit în convingerea că suntem pe drumul cel bun și că luminița de la capătul tunelului este aprinsă de către patria noastră România, aflată tot mai aproape și mai aproape.
Eu sunt absolut convins că timpul le va așeza la locul lor pe toate, dar pentru aceasta trebuie să punem cu toții umărul ca să deșteptăm românii basarabeni, să-i informăm și să-i convingem că viața e una și ea trebuie trăită din plin.
Deci, vom începe în Centenarul Unirii cu deșteptarea poporului care neprezentându-se la referendumul vizând revocarea lui Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chișinău, colegul nostru, a demonstrat că este gata să meargă după cei care spun adevărul.
Iar adevărul în R.Moldova ajunge greu de la fundul mării. Cu toate acestea, în anul 2018, anul Centenarului Unirii noi, liberalii, avem o unică șansă de a mișca definitiv lucrurile spre singura soluție posibilă – să trăim împreună cu frați după legile democrației autentice, dar nu după cele inventate în birourile obscure ale unor edificii de tristă faimă.
Tot pe plan personal, anul 2017 mi-a adus o bucurie. Fiica noastră, Daria, a început să meargă la școala primară din Iași și am posibilitatea să fac o comparație între sistemul de învățământ din România și R.Moldova. Fetița noastră obține note mari, îi place să învețe și lucrul acesta mă bucură nespus.
Mă gândesc deseori la viitorul ei, care ne va ține la bătrânețe deopotrivă cu fiul, mă gândesc la sutele de mii de case încuiate din R.Moldova, proprietarii cărora au plecat să câștige o pâine care nu e deloc ușoară în alte țări.
Le doresc tuturor să se întoarcă în acest an la casele părintești în care au lăsat părinții și copiii, să-i ureze la porțile înghețate de așteptare și să le spună copiilor că deja nu mai pleacă de pe pământul lor. Pentru viitorul nostru și al copiilor, repet, va trebui să luptăm.
Intrăm într-un an decisiv, an în care va trebui să ne clarificăm odată și pentru totdeauna cu viața noastră – să alegem un parlament care va vota Unirea.
Așa să ne ajute Dumnezeu.
La Anul și la Multi Ani!
Share Button