Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

LEANCĂ, SAU CU VESTUL SAU CU (R)ESTUL!

06.09.2016
Share Button
Privesc cu atenție declarațiile și acțiunile pe care le face în ultima perioadă „marele” diplomat al Moldovei, Iurie Leancă și mă întreb, băiatul ăsta într-adevăr pricepe în politică și diplomație, sau bâjbâie prin întuneric ca o babă chioară. Când iese pe la tribunele parlamentare, mai nu-și rupe cămașa de pe el declarând că grație lui, Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE, că el ar fi părintele Europei din Republica Moldova, dar de cealaltă parte s-a înhăitat cu dulăii lui Dodon și Usatîi și luptă pentru a-l demite pe Dorin Chirtoacă de la Primăria Capitalei.

Este firesc ca pe un astfel de trădător să-l dai deoparte. Pentru că prin acțiunile sale nu face decât să se folosească de parcursul european ca să obțină popularitate, iar de facto să cânte în stranele Moscovei, încercând cu orice preț să destabilizeze lucrurile în Republica Moldova. Iar municipiul Chișinău este un punct foarte fierbinte în politica de la noi. Decizia lui Mihai Ghimpu de a-și retrage semnătura de pe acordul de colaborare cu PPEM a fost una firească. Pentru că e imposibil ca în Parlament să stăm cu toții la aceeași masă de lucru, iar pe din dos să bagi cuțitul în spate, așa cum faci la CMC, aliniindu-te agenților Kremlinului pentru a-ți bate joc de oameni și a bloca tot ce înseamnă reforme și progrese pentru Chișinău.

Prin acest gest curajos, Mihai Ghimpu și Partidul Liberal au demonstrat că nu stau în buzunarul nimănui și nu fac jocurile nimănui. Mai mult, PL niciodată nu a luptat pentru fotolii sau funcții, dar pentru revenirea la românism și integrarea în Uniunea Europeană. Și timp de 27 de ani, cât ducem această luptă, nu am dezamăgit pe nimeni, mai ales pe electoratul nostru. Ce ține de Leancă, însă, lucrurile nu par să fie atât de simple. Acest cetățean, de doi ani nu-și poate reveni din decepție, de când a fost lipsit de escortă și bodyguarzii care-l însoțeau peste tot. Și face orice, se coalizează cu oricine, numai pentru a ajunge la putere. În acest caz, Leancă este omul care se îneacă și se apucă și de un pai numai pentru a ieși la suprafață.

Cât despre hoții de la Primărie, domnule Leancă, vreau să vă spun că chiar dacă sunt, vor fi prinși de CNA, Procuratură și celelalte instituții ale statului. Mai grav este când cel mai mare jaf al secolului, despre care știe o lume întreagă are pecetea dvs. Semnăturile puse pe acordarea împrumuturilor celor trei bănci devalizate, sau pe vinderea pachetului majoritar al BEM, poate pentru dvs. sunt fleacuri, dar pentru noi și cetățenii Republicii Moldova, - nu. Dar o maximă spune „Trăiește clipa”, așa că mergeți înainte cu ziua de azi, căci mâine nu se știe unde ați putea ajunge președinte!
Share Button