Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Leancă, omul Moscovei: îl vrea pe Dodon Președinte!

17.04.2016
Share Button
Acum două luni, am publicat pe blog un material cu titlul „Cine şi de ce a început războiul împotriva lui Dorin Chirtoacă”, în care m-am referit la comportamentul straniu al consilierilor din Partidul Popular European din Moldova în Consiliul Municipal Chişinău. Menţionam atunci că, întâmplător sau nu, dar loviturile aplicate Primarului şi echipei liberale de cei din PPEM au coincis în mod straniu cu ofensiva partidelor pro-ruseşti la nivelul întregii ţări şi care are drept scop tot instaurarea haosului. Tot atunci spuneam că înclin să cred că evenimentele din CMC sunt parte a unui amplu scenariu de destabilizare a situaţiei, regizorii căruia sunt în afara ţării. Iată că au trecut doar două luni şi tot ceea ce am scris atunci îşi găseşte confirmarea în practică.

Acum câteva zile, consilierii PPEM au lansat iniţiativa de desfăşurare a unui referendum de revocare din funcţie a Primatului capitalei pe data de 30 octombrie 2016, concomitent cu alegerile prezidenţiale. Adică, în loc să facem tot posibilul pentru a uni forţele democratice, pro-europene în scrutinul prezidenţial cu scopul de a opri posibila venire în funcţia de Preşedinte al ţării a unui exponent al intereselor Rusiei (acest pericol este real, dacă e să credem unor sondaje), cei din PPEM propun de facto declanşarea unui război în toată legea în tabăra democratică. Ei nu au venit cu ideea organizării respectivului referendum până la sau după alegerile prezidenţiale (luând în calcul şi restricţiile prevăzute de legislaţia electorală), dar anume în ziua alegerilor prezidenţiale. Nu vi se oare straniu acest lucru?

Impresia mea este că aceasta e parte a unei ample strategii inspirate de Moscova. Or, este clar că Dorin Chirtoacă va ieşi învingător din acest referendum, lucru care l-a spus şi Primarul în cadrul unei recente emisiuni televizate, dar şi unii analişti politici. Deci, care în acest caz e miza celor din PPEM? Să dea o temă politică majoră paralelă cu cea a alegerii Preşedintelui, ca alte forţe democratice, pro-europene să se concentreze pe referendum, dar nu pe scrutinul prezidenţial, şi astfel să sporească şansele candidatului Moscovei de a deveni Preşedinte al RM! Asta e adevărata lor miză şi e bine că şi-au dat acum arama pe faţă. Cel puţin, vom şti ce jos fac în realitate şi cum trebuie să-i tratăm în continuare.

Dar, degeaba îşi fac iluzii și speră  că liberalii, forţele democratice şi pro-europene, în genere, nu au capacitatea de a face faţă unor astfel de provocări. Vom lupta şi vom învinge, aşa cum am făcut de fiecare dată, iar în paralel vom scoate  la apă curată toate planurile politice murdare pe care le au unii falşi adepţi ai democraţiei şi integrării europene!
Share Button