Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Intrăm cu Mărțișorul în Primăvara Deșteptării Noastre

28.02.2018
Share Button
Astăzi e ziua de 1 Martie, una în care dăruim iubitelor Mărțișoare, simbol al primăverii și al speranțelor. Faptul că dăruim speranță celor aducătoare de viață nouă nu este întâmplător, deoarece Mărțișorul este un talisman norocos, aducător de sănătate, iubire și bunăstare.
De toate avem nevoie mai mult ca oricând în acești ani grei ai incertitudinilor și instabilității politice, importate din Siberiile de gheață.
Legenda ne spune că Soarele a fost capturat de un Balaur firos și un voinic l-a eliberat. Fiind rănit, sângele lui roșu a topit zăpada albă și în locul acela au răsărit ghioceii care s-au bucurat de revenirea Soarelui pe cer care-i ocrotea și încălzea.
Readuc legenda la realitățile noastre de care nu avem unde fugi și unde ne ascunde. Visez să fim eliberați și să revenim acasă pentru ca neamul să înflorească.
Din acest considerent aș vrea ca odată cu Mărțișoarele să ne aducem de marile evenimente pe care le vom trăi în prima lună de primăvară. E vorba de 25 martie ziua în care vom serba aniversarea de 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mamă. De fapt, de azi vom demonstra că Demnitatea de a fi români cu Mărțișori dacici nu este ceva accidental, ci o tradiție netrecătoare.
Vă doresc tuturor un început frumos de Primăvară. Chiar dacă afară crapă pietrele de frig, să aducem căldura sufletelor noastre spre alte suflete mai sensibile și mai firave, mereu deschise către iubire și credință în lumina Soarelui.
Share Button