Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Mai bine mai târziu decât niciodată! Totuși au început să înțeleagă că PL a procedat corect!

17.02.2017
Share Button
Politicile promovate de Partidul Liberal au demonstrat mereu că suntem formațiunea politică care luptă cu adevărat împotriva represiunilor din partea Moscovei, dar și a președintelui Dodon. Iar acest lucru l-a recunoscut la o emisiune televizată și Andrei Năstase, liderul Platformei DA, partid finanțat de Victor Țopa. Acesta a recunoscut că în campania electorală, PL a fost partidul cu cele mai convingătoare mesaje anti-dodon, iar tacit, acest personaj politic a dat de înțeles că l-a susținut pe actualul președinte, care în iarna anului 2015-2016 i-a fost partener de proteste.

Am urmărit cu interes interviul cu Năstase, din care a dat de înțeles publicului că nașul său nu mai are bani nici să finanțeze partidul, dar nici televiziunea dată afară din Sky Tower, iar acei jurnaliști vor fi deja pe cont propriu. Mă așteptam la perspective de viitor, la careva acțiuni din partea lor … nimic însă. Toată discuția ținea de trecut și prezent, pentru că viitor nu mai au. Concluzia este că Platforma DA va dispărea ca o bulă de săpun. Pentru că lumea și-a dat seama că Năstase, Usatîi și Dodon au încercat în 20 ianuarie 2016 să facă o lovitură de stat, iar Republica Moldova să ajungă din nou o colonie rusească. Numai că nu prea le-a mers. Iar decizia luată de Partidul Liberal acum un an a fost o soluție care a salvat românii din Republica Moldova. Iar odată cu venirea Dodon la președinție, oamenii s-au trezit ca după o baie cu apă rece. Iar decizia PL-ului a zădărnicit toate planurile rusofililor, iar din acest motiv, Mihai Ghimpu este blamat de toți agenții Kremlinului.

Sinceritatea de care a dat dovadă aseară Năstase, ce-i drept pe alocuri, m-a amuzat un pic. Fie Năstase își caută aliați politici, prin rândurile actualelor partide de guvernare, fie acesta și-a dat seama că nu are nimic în comun cu politica și trebuie pur și simplu să dispară, la fel ca multe alte proiecte politice finanțate de-a lungul timpului de Țopi, care au apărut ca ciupercile după ploaie și așa au și dispărut. M-am așteptat să ne critice, dar nu a fost așa. Din contra a avut doar cuvinte bune la adresa PL.

De fapt, Năstase a înțeles că datorită lui și a partenerei sale Maia Sandu, avem astăzi un președinte pro-rus. Iar pentru a-și mai spăla din păcate se mai duce la Bruxelles și Berlin, unde încearcă să ponegrească actuala guvernare. Numai că, europenii au înțeles că nu mai au cu cine discuta, iar Năstase încearcă să schimbe strategia. Să spună că actuala guvernare face și lucruri bune. Degeaba, însă. Oamenii și-au dat seama că au fost manipulați și scoși în stradă numai pentru a servi unor interese mafiote ce aveau drept scop destabilizarea situației și provocarea alegerilor anticipate. Iar acest lucru le-a reușit parțial. Prin alegerea directă a președintelui. Iată, că acest lucru l-a adus pe Dodon în fruntea Republicii Moldova. Dar închipuiți-vă ce era dacă avea un parlament, dar și un guvern pro-rus. Pentru început era să fie anulat Acordul de Asociere cu UE și închisă libera circulație. Iar aici era să predomine haosul și deznădejdea.

Cât privește alegerile parlamentare de anul viitor, sunt convins că PPDA nu va mai ajunge până atunci. Deoarece balonul s-a dezumflat, iar oamenii nu vor mai susține nici un proiect de-a lui Lucinschi, care l-a modelat pe Filat și ne-a furat miliardul. Iar acum a mai făcut două copii Maia Sandu și Andrei Năstase, care nu prea i-a reușit. La încheiere vreau să mai adaug că toate manevrele Rusiei se duc de râpă, iar asta demonstrează că încet-încet și moldovenii se trezesc la realitate și că mergem pe drumul cel bun. Așa să ne ajute Dumnezeu.
Share Button