Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Ghimpu: Dacă Plahotniuc susține Declarația de Unire, îi iert toate păcatele!

13.03.2018
Share Button
În timp ce unii își încrucișează spadele pentru a încerca să demonstreze care-i mai mare și mai tare în sondajele trucate, PL a venit cu o soluție clară, unica posibilă în actualul context geopolitic extrem de complicat. Partidul Liberal cheamă Parlamentul să adopte Declarația de Unire cu România pe 27 martie, când se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În cazul în care forul legislativ va refuza să includă examinarea Declarației pe ordinea de zi, PL va începe începe să colecteze semnături de la cetățeni.
Vom asista astfel la un proces democratic, unul de deplasare din casă în casă care va consta în explicarea avantajelor Unirii. Adică, membrii PL vor spune deschis care este salariul minim în Româna, care e pensia în comparație cu cea din Federația Rusă, care este nivelul de instruire și capacitatea de securizare a cetățeanului care mereu trăiește cu frica în sân, gândindu-se la viitorul copiilor săi.
Omului simplu, zăpăcit de furtul miliardului care așa și nu mai este întors, plictisit de interminabilele spectacole politice aceasta îi trebuie. El va semna, fiindcă are copiii în UE, ei sunt cetățeni români și el vrea să-i știe lângă el, acasă.
Până atunci, pe 25 martie, va avea loc o Mare Adunare Națională la Chișinău și cei prezenți la ea vor semna Declarația de Unire a Liberalilor .
Declarația PL cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România este una foarte emoționantă, ea reflectând actualele stări de spirit din societate.
Președintele PL, Mihai Ghimpu, a afirmat că în parlament sunt 66 de deputați cu cetățenie română care nu pot să nu semneze Declarația. El, care își perfectează actele, va fi al 67-lea român care va vota în toamna curentă Unirea. Astfel va exista o majoritate capabilă să modifice Constituția R.Moldova.
”Nu este o acțiune politică”, a accentuat Ghimpu. Ea vine în sprijinul cetățenilor care au început să semneze Actele de Unire în peste o sută de localități ale R.Moldova.
Din punctul meu de vedere, PL a apreciat corect momentul și vine în ajutorul poporului, unioniștii fiind reprezentați în parlament de către liberali. El își asumă greul cel mare. Vor merge în popor. Asta vor face în campania pentru alegerea primarului Chișinăului, al doilea oraș românesc ca mărime. Asta vor face când, de Paște, vor transmite ajutoare umanitare familiilor nevoiașe.
Au existat reporteri care au vrut să afle opinia liderului PL vis-a-vis de numirea noului ministru al justiției de către PD, făcută publică la aceeași oră. Tot ei s-au interesat și pe cine vor desemna primar al municipiului Chișinău.
Liderul PL nu a dat răspunsuri. Dar a fost extrem de direct. A spus că dacă Plahotniuc susține Declarația de Unire, îi iartă toate păcatele.
Timpul va arăta și va demonstra că în această partidă pentru dreptul omului de a fi om în casa proprie, împreună cu fratele său, Declarația PL nu are cum să fie respinsă. Avem toate șansele să alegem la toamnă un parlament care va vota Unirea, schimbând astfel România la față.
Share Button