Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dorin Chirtoacă: Lumina vine de la Unire!

25.01.2019
Share Button

Pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri, PL a prezentat lista națională pentru scrutinul parlamentar de la finele iernii curente. „Cu Demnitate pentru Unire!” aceasta este sloganul electoral al formațiunii care a decis să țină aprinsă flacăra Reîntrgirii neamulu și să o transforme în deziderat național, convingând cetățenii cu drept de vot prin adevăr.
Nu e întâmplător, deci, că primii 10 potențiali deputați ai PL au dăruit Harta României Mari tuturor oamenilor pe care i-au întâlnit în drumul lor către Parlamentul R.Moldova zăcând în nămeți.
Tabloul dezolant al instituției nu a rămas neobservat de către președintele PL care a menționat în debutul discursului său că așa după cum au curățat zăpada, așa vor curăța parlamentul de elementele oligarhice care se opun Unirii din teama că vor fi judecați după merit pentru sărăcirea românilor basarabeni.
PL a venit cu o listă integră a unei noi clase politice liberale, care va menține continuitatea aspirațiilor pentru Unire, formațiunea demonstrând că asistăm la un schimb democratic al generațiilor, fapt ce i-a derutat și nemulțumit pe trădătorii formațiunii, aduși la putere de către Dorin Chirtoacă, dar care au ales să trădeze, mergând cu un individ despre care liderul partidului a spus că trebuie deferit justiției.
Evenimentul a fost anticipat de colectarea a sute de mii de semnături în favoarea Reîntregirii. Ele au fost argumentul forte al PL care are un argument solid că ”oamenii vad in Unire unica speranță într-o viață mai bună”.
Chirtoacă a subliniat că Unirea este unicul drum pârtia căruia a fost croită ”cu mult înaintea noastră.” A îndemnat cetățenii să fie vigilenți, să voteze doar partidele proeuropene, dar să aleagă grâul de neghină – să nu-i creadă pe băieții de la avioane, în special Andrei Năstase care are de întors cu Victor Țopa, nașul lui, cele 7 milioane de euro furați din bugetul R.Moldova.

Refuzul iluziilor a fost altă linie de subiect abordată de către noul președinte al PL. El a precizat că nu trebuie să ne facem iluzii – ”în următorii patru ani va trebui de muncit pentru a repara tot ce a stricat Plahotniuc, Dodon și Shor.

În afară de Unirea ODIP, condusă de Vlad Bilețchi, inclus cu al doilea pe lista națională a PL, în ea se regăsesc, printre primii zece, și reprezentanții diasporei. E vorba de Valeriu Ambroci și Vasile Calmațui. Spre deosebire de odiosul bloc, plămădit la Frankfurt, cu pretenția că e unul creat în baza meritocrației, PL a inclus în echipa sa pe cei mai pregătiți români basarabeni, ajunși peste hotare în baza pașaportului românesc. Ei sunt convinși că sângele apă nu se face și vor demonstra că sunt forța motrice a europenizării R.Moldova prin Reîntregirea cu neamul.
Chirtoacă e convins: ”zilele lui Plahotniuc sunt numărate” El a menționat că în secolul XXI Europa nu va accepta o dictatură în componența ei.
Pentru a repurta victorie se impune unirea tuturor forțelor prounioniste, astfel ca în circumscripții să rămână doar câte un candidat cu cele mai mari șanse.
”Niciodată nu am pierdut alegerile ori de câte ori am mers la luptă”, a subliniat președintele PL. Luarea de atitudine fermă față de cei care au jefuit acest pământ constituie o dovadă sigură că oamenii de bine vor elimina din viața lor elementele corupte care se erijează în salvatorii nației.
PL, în frunte cu Dorin Chirtoacă a demonstrat că știe cum să le scoată măștile.

Share Button