Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dorin Chirtoacă are încredere în oamenii care l-au ales și este gata să discute cu oponenții săi politici realizările, dar nu vorbele de clacă

20.02.2018
Share Button
Chiar în debutul acestei săptămâni, Dorin Chirtoacă, primarul de Chișinău care și-a prezentat vineri demisia pentru a nu fi complice la fărădelegi, a venit cu noi clarificări de poziție în mediile de informare. Ce rezultă din ele?
Că edilul de Chișinău va continua lupta politică până în momentul în care vom lua cu asalt Prutul, la fel cum nemții au luat cu asalt Zidul Berlinului. Dorin a rostit și vineri acest adevăr. Dar de data aceasta l-a nuanțat.
El a declarat că are dovezi sigure că PUN face jocul PD și a adus exemplele de rigoare. În acest context a relevat că va discuta cu președintele Băsescu, care a absolvit același liceu ca și el, pentru a clarifica niște lucruri simple de tot. Esențialul ar fi acesta – de ce se admite scindarea unioniștilor în anul Centenarului, mai ales când pericolele externe sunt suficient de mari, iar românii trebuie să fie mai uniți ca niciodată pentru a nu admite ca R.Moldova să fie servită pe tavă rușilor.
Chirtoacă a estimat că nu are niciun dubiu că Băsescu se pronunță categoric pentru Unire. Crede că îl va edifica în ceea ce privește poziția liderilor PUN, care fac jocurile puterii. El a menționat în acest sens că nu are nici un dubiu că membrii de rând ai PUN sunt unioniști convinși, ei fiind manipulați.
Prim vicepreședinele PL a estimat că Dodon este omul Rusiei și că, dacă forțele pro-europene nu se unesc, există pericolul ca R.Moldova să rămână pentru ani buni pe orbita Kremlinului. Pentru a nu admite acest derapaj, dar și pentru a contracara atacurile celor cu instituții media la picior, Chirtoacă propune ample dezbateri pe toate domeniile cu liderii politici ai guvernării.
Astfel, el este gata să inițieze ample discuții publice vizând realizările. E gata să le prezinte pe cele înregistrate în Chișinău în condițiile unui buget deficitar, dar în același timp ar vrea să le vadă și pe cele ale guvernărilor care pe plan republican nu au înregistrat niciuna în afară de furtul miliardului care ne-a creat o imagine de stat captiv în întreaga Europă.
Nu a făcut-o pe lăudărosul, dar a estimat că îl doare fiecare groapă pe care o vede în asfaltul din Chișinău. Însă, într-o situație de blocaj financiar când bugetul municipiului este redus în jumătate, nu are cum rezolva problema unui oraș care în loc de 100 000 de automobile, este cutreierat zilnic de trei sute de mii.
Dorin a adus un plus de argumentare vis a vis de demiterea sa, subliniind că Radu a fost numită ilegal în funcție de către Nistor
Grozavu, care era viceprimar interimar și, deci, nu avea dreptul de a o numi primar interimar.
Un capitol aparte al aprecierilor lui Chirtoacă a vizat încrederea acordată unor funcționari care s-au dovedit a fi de rea credință. Aceștia, însă, sunt puțini la număr în comparație cu echipa consilierilor și funcționarilor publici de la primărie împreună cu care a reușit să realizeze o serie de proiecte foarte importante. Aceștia sunt acum șantajați de către Silvia Radu, dar ea nu-i poate intimida, șansele ei de a accede în funcția de primar după eventualele alegeri din 20 mai fiind nule.
Primarul demisionar a susținut că nu a fost condus niciodată de către dl Ghimpu. Au discutat la rece, alteori în contradictoriu, dar deciziile luate i-au aparținut și au fost asumate. A pus capăt speculațiilor, potrivit cărora ar prelua partidul. Dorin crede că are o funcție foarte responsabilă în formațiune și că doar Congresul este în măsură să decidă.
El de asemenea a afirmat că PL are mai mulți membri care pot exercita funcția de primar general al municipiului Chișinău. Nu se vor grăbi, însă, să nominalizeze unul, deoarece mai este timp, existând perspectiva coalizării forțelor pro-europene.
Discută energic, cu argumente, convins în justețea acțiunilor sale. Nu se teme de nimic, chiar dacă, așa după cum a declarat, bunăoară, în studioul TVR Molodva, mâine poate fi încarcerat. El crede în oamenii care l-a ales, care au spus ”nu” revocării lui prin referendum, neprezentându-se la urne.
Share Button