Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dodon visează să ajungă la putere ca să sisteze edificarea conductei de gaze Iași-Ungheni-Chișinău. Putin se vrea veșnic paznic la găinărie.

19.07.2018
Share Button

Deși la întrevederea recentă de la Helsinki cu omologul său, Trump, președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că edificarea conductei de gaze Nord Stream nu va afecta Ucraina, mediile rusești au declarat deschis că ea este construită anume pentru a pune la respect-republica sovietică rebelă împotriva căreia Rusia poartă un război nedeclarat.
Prin Nord Stream Putin va împușca nu doi, ci mai mulți iepuri de odată – el va subjuga toate statele Europei Centrale și de Est din punct de vedere energetic.
Nimeni nu-l mai crede pe cel care strigă de două ori: Prindeți Hoțul!
Nimeni nu-l mai crede pe Putin după ce a anexat Crimeea, după ce a promis că retrage armata 14-e rusă din Transnistria și nu o mai face ținând, practic în robie românii basarabeni.
Liderul de la Kremlin a fost privit de reporterii, adunați la conferința de presă de la Helsinki ca o vulpe ce promite să nu mai dea târcoale pe la găinărie.
Dodon nu suflă o vorbă despre Nord Stream
Toți știu cum în timpul conflictului de pe Nistru R.M. a fost lăsată fără gaze de către teroristul Smirnov. Și acum imaginați-vă această situație :Dodon ajunge la putere. Înhăitat cu Krasnoseliski el are indicația de la Putin să rezolve doar cu el problema transnistreană.
Cum va proceda Dodon? Va anula, așa după cum a promis Acordul de Parteneriat și Asociere semnat de către R.M. cu UE, va sista lucrările de edificare a conductei de gaze Iași-Ungheni –Chișinău și ne va duce în Uniunea Eurasiatică. Președintele Trump, apărătorul celor vulnerabili
Președintele Trump care s-a corectat la Casa Albă infirmând afirmațiile sale de la Helsinki potrivit cărora nu are încredere în serviciile secrete americane, a declarat tranșant la conferința de presă după întâlnirea celor doi șefi de stat : „Vom vinde GNL [gaz natural lichefiat, N.A.] și va trebui să concuram cu conducta [Nord Stream 2 N.A]. Cred că vom concura cu succes, deși există un dezavantaj din punctul de vedere al locației”.
Ce are în vedere președintele Trump când afirmă că există ”un dezavantaj din punctul de vedere al locației?”. Aici va trebui edificată o întreagă, o imensă infrastructură ce va uni trei Mări-Neagră, Adriatică și Baltică. ( proiectul Intermarium).
La ce s-a gândit Trump și ce l-au sfătuit consilierii? Să nu lase Europa de Est la cheremul lui Putin care este imprevizibil. Or actuala conducă care trece prin Ucraina, R.Moldova, Polonia, România, închisă din rațiuni politice de către Putin care se vrea stăpân în Europa, va pune pe butuci aceste state. Deci, nu prețul gazelor contează, nu contează eforturile financiare, ci pacea zilei de mâine.
Iohannis îi va invita și pe nemți la Intermarium. Într-un interviu, acordat imediat după întrevederea cu omologul său rus, președintele Trump a declarat pe un ton conciliant că Germania are dreptul de a participa la edificarea gazoductului Nord Stream, apreciat drept un nou Pat Molotov-Ribbentrop de către statele vizate.
Pentru concludență, voi aminti că România nu pierde doar R.Moldova pentru a doua oară dacă se conformează, ci este lipsită de o importantă sursă de venituri.
Am scris că în toamna anului curent se așteaptă o reuniune Intermarium la București. Președintele Iohannis care va fi gazda summitului va invita în calitate de observatori la proiectul Intermarium – R.M., Ucraina și Georgia.

România a semnat, alături de alte nouă state din Estul Europei o scrisoare adresată Comisiei Europene prin care se opuneau Nord Stream 2.
Sistarea exporturilor prin Ucraina ar scădea direct veniturile obținute din tranzit de către România, deoarece gazoductul ce trece prin Ucraina are ramificații prin Dobrogea către Bulgaria, Grecia și Turcia.
Geostrategul american Friedman susține că Polonia şi România sunt statele-fundaţie pentru conceptul de Intermarium şi de aceea dezvoltă legături militare strânse, cărora li s-au alăturat şi statele baltice. Singurul stat est-european care până acum a făcut figură separată de acest bloc a fost Ungaria, care a dezvoltat legături egale cu Rusia, dar şi cu SUA, însă există semnale puternice că şi Ungaria este pregătită să se alăture. Un astfel de semnal este faptul că pentru prima oară Ungaria va participa la un exerciţiu multinaţional în Marea Neagră, alături de România şi Bulgaria. Atunci, flancul estic al Peninsulei europene va avea un grup coeziv, sprijinit de o putere globală, care formează o linie de demarcaţie între Rusia şi restul Europei.
Va trebui să revenim la ministerul transporturilor și a infrastructurii drumurilor.
În calitatea mea de ex-ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor pot spune doar atât: întreaga Europă de Sud-Est după reuniunea de la București va deveni un imens șantier. Va începe edificarea arterelor de circulație, a unei grandioase Via Karpatia care va uni popoarele care nu vor să tremure de frica lui Putin.
Am scris, pe blogul meu că nu consider benefică unirea ministerului pe care îl conduceam în unul singur al economiei. Am știut ce spun. Căci transporturile și drumurile devin principala preocupare a unui stat în tranziție. Or, ca să ajungi la Bruxelles și să te întorci de acolo ai nevoie de drumuri. Ca să duci strugurii și prunele în Europa, să aduci gaze lichefiate fără să mai depinzi de avariția mafiei rusești trebuie să dai dovadă de voință politică. Ai nevoie de ea pentru a construi drumuri bune, europene, în câteva benzi.
Aduceți-vă aminte de tronsonul ce unește R.M. cu România, la vama Scileni. E un infern, e o rușine națională. Uniți cu frații în proiectul Intermarium, sub umbrela de securitate Americană ,vom arăta aspectul practic al Unirii inteligente, prin crearea locurilor de muncă noi, moderne în marea familie europeană.
Deci, președintele Trump i-a promis președintelui Putin, dar și doamnei Merkel concurență. Spun că președintele Trump va înfăptui Unirea și nu greșesc. Mă bucur că actuala guvernare s-a pronunțat împotriva gazoductului Nord Stream deși a făcut-o cu jumătate de gură. Vin zile noi care vor deschide ochii acestui popor mințit cu nesimțire.

Share Button