Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dodon va pierde și al treilea război pe care l-a început împotriva lui Dorin Chirtoacă

20.11.2018
Share Button

duminică,la marșul rușinii naționale a partidului său, Dodon a adus un plus de dovezi că se teme de o nouă înfrângere în confruntarea cu Dorin Chirtoacă.
Primul război l-a pierdut atunci când a candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Ulterior a pus-o în prima linie pe Greceanâi care de asemenea a suferit un eșec răsunător.
În discursul, rostit în moldo – rusă suburbană, Dodon a chemat armata nostalgică de etnici ruși și găgăuzi să fie gata să-l apere când se va încerca lichidarea instituției prezidențiale.
Dodon tremură de frică și spiritul autoconservării îl face agresiv, scoțându-i în prim plan incultura politică. Anume din această cauză el a introdus în aberațiile sale electorale promisiunea de a interzice partidele unioniste din R.Moldova și predarea cursului de Istorie a Românilor.
Am scris despre această intenție anterior pe blog.
Revin asupra ideii pentru a atenționa românii de pretutindeni asupra unui detaliu care nu a fost supus analizei de către observatorii scenei politice. E vorba de faptul că Dodon, pentru a câștiga alegerile, incită la ură interetnică.
A fost de-a dreptul surprinzător să constat că mulțimea adunată în piață și înghețată de-a binelea fremăta de nemulțumire dacă i se vorbea în ”moldovenească”. Așa că cei de pe scenă erau obligați să vorbească în rusă.
Dodon a explicat nemulțumirea lor. A declarat într-o rusă de mahala că el și mancurții săi nu pot fi intimidați.
Tradus în limbaj diplomatic,îndemnul lui Dodon către etnicii ruși și găgăuzi de a-l apăra, a însemnat nimic mai mult decât un apel către stăpânul său, Putin, de a proteja minoritățile etnice, ceea ce în limbaj popular înseamnă neofascism rusesc.

Aceasta e problema. Dar Putin nu va introduce trupele din armata 14-e rusă și cele ale Transnistriei, deoarece va primi o ripostă hotărâtă din partea UE. Nimeni altul decât președintele Franței, Emanuel Macron, a vorbit în Germania despre imperioasa nevoie a securizării popoarelor Europei. De cine vrea să apere Europa Franța, Germania, SUA, alte state. Evident, de agresiunea rusească.

Pentru aceasta e important ca eurounioniștii, așa după cum i-a numit duminică Dodon, să fie uniți. Mesajul le-a fost transmis tuturor partidelor de opoziție și deja inițierea negocierilor privind desemnarea candidaților comuni pentru circumscripțiile electorale denotă că liderii partidelor care se opuneau au fost atenționați asupra pericolului dodonismului în R.Moldova.
Pe 1 decembrie 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Atât la București, cât și la Chișinău vor fi rostite, fie și printre dinți, mesaje care vor chema la unitatea națională.
PL va fi în centrul acestor manifestări, ziua fiind aleasă pentru convocarea Congresului Partidului.
De el se teme Dodon. De criticile ce-i vor fi aduse, în primul rând, de către Dorin Chirtoacă.
Voi lua cuvântul și eu la Congres. Am de gând să-l întreb pe Dodon de unde va lua bani pentru salariile și pensiile fabuloase promise, pentru asistența medicală și învățământul gratuit.
Îi va da bani cumva Putin? Nu el are bani doar pentru dezlănțuirea războaielor hibride.
Banii vin de la UE. Iar UE a decis că România este locomotiva R.Moldova în procesul de integrare.
Deci, duminică Dodon și clica lui s-au dedat unei demagogii fără precedent. Ei au zbierat în fața celor cîtorva mii de oameni, încercând să-i convingă că sunt cei mai importanți, deși Dodon nu a realizat niciun procent din promisiunile date.
Prezentând strategia Unirii, Dorin Chirtoacă îl va expedia la podea și pentru a treia oară. De data aceasta nu va avea scăpare decât lângă Yanukovici.

Share Button