Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dodon trebuie demis imediat, iar R.Moldova să depună cerere de ieșire din CSI

07.11.2018
Share Button

Nepreședintele a început să șantajeze cetățenii R.Moldova.Susține că dacă, în urma alegerilor parlamentare de anul viitor la putere nu vine un guvern socialist, Putin va institui iarăși taxele vamale pentru 6 categorii de produse.
Toarte se întâmplă în condițiile în care acordurile semnate în cadrul CSI prevăd schimbul liber de mărfuri, iar Kremlinul se pretinde nucleul acestei structuri. Firește, Dodon, care susține ca e și puțin pro-occidental trebuie întrebat ce a făcut de atâtea ori la Moscova, de ce a cheltuit banii poporului dacă Putin preferă să vorbească numai cu el, dar nu cu întreg poporul pe care Dodon a uitat că îl reprezintă.
Mai mult, noi avem un acord de liber schimb cu Rusia pe care e obligată să-l respecte. Rusia a devenit membru al Organizației Mondiale a Comerțului într-un moment în care R.Moldova nu trebuia să semneze aderarea ei la această organizație, deoarece a instituit embargou asupra produselor noastre agricole, distrugând vinurile moldovenești cu buldozerele și intimidând minoritățile etnice și cetățenii cu nostalgii imperiale că a venit sfârșitul lumii.
Sfârșitul lumii nu a venit. La ora actuală R.Moldova exportă cel mai mult în România și UE, iar Dodon minte cu nesimțire că exporturile în Federația Rusă sau majorat. De fapt, ele s-au redus cu patru procente.
Dodon se dedă unor trucuri electorale ieftine. El trebuie întrebat: Nesimțitule, în doi ani ai fost de 7 ori la Moscova. De ce abia de la 1 ianuarie 2019 sunt lichidate taxele și de ce doar la 6 produse agricole?
Răspunsul e la suprafață. Dodon îndrugă verzi și uscate despre moldovenismul lui de peșteră – el este un vasal al lui Putin care vrea să transforme R.Moldova într-un avanpost rusesc pentru a ataca România și Ucraina într-un potențial conflict militar pe care Kremlinul nu-l exclude și cu care sperie populația.
Dodon, deci, e un soi de ciclop cu un ochi în frunte care amenință să devoreze tot ce stă în calea sa, începând cu oamenii acestui pământ, pe care-i fură cu toate clanurile lui ce cumpără la un preț de nimic producția agricolă și o exportă în Rusia pe bani grei.
În plus, există un monopol feroce asupra terminalelor de produse agricole de la Giurgiulești. Fiecare vagon are stăpân, fiecare refrigerator are oameni de-ai lui Dodon, ( nu doar de-ai lui) care își bat joc de micii producători. În același timp guvernarea, în special ministerul agriculturii nu a întreprins nimic sau a condiționat acordarea de credite pentru a procura tehnologiile performante din UE doar celor care susțin două partide.

Raportorul UE pentru R.Moldova,Petras Austervicius, a declarat deja că în locul creditului de 100 de milioane de euro, UE va susține primăriile și localitățile în care se arată deschidere către valorile de piață autentice, dar nu corupția din R. Moldova.
Ce înseamnă aceasta? Nimic altceva că producătorul agricol dacă vede că merele, strugurii nu sunt întrebați pe piață, adică intermediarul vrea să-i cumpere la un preț de nimic, îi va procesa. Va obține gemuri, sucuri nu în borcane de litri, ci în cutii mici care vot ajunge în piața din UE, restaurante, hoteluri, etc.
S-a vorbit mult despre faptul că Dodon este un speculant înrăit. Existând cu adevărat o voință de integrare europeană din partea guvernării, lucrul acesta poate fi demonstrat cu ușurință.
Ați auzit despre schemele lui cu pește, au vorbit șoferii refrigeratoarelor că el gâtuie tot ce vrea să exporte independent produsele agricole.
Incontestabil, Dodon trebuie demis așa după cum a cerut fracțiunea liberalilor.
O amplă campanie la televiziunile holdingului l-ar ruina, mai ales în situația în care R.Moldova va anunța că se rupe definitiv de la imperiu și va cere ca Rusia să se retragă din Transnistria cu armată cu tot.
Dodon s-a dedat unui truc ieftin. El nu a spus că exporturile noastre pe piața UE au înregistrat cifra de 67 la sută. În statele CSI e de numai 14 procente.
Putin a înghiți astfel gălușca moldovenească firebinte și ca să nu-i frigă gâtlejul, Dodon a băgat mâna să i-o scoată. Nu a reușit. Și oamenii trebuie să cunoască aceste adevăruri. Minciunile lui nu mai au cale spre cetățeanul care începe să se trezească. Procesul acesta trebuie urgentat de către PL,PLDM, PAS și PDA care vor conveni să susțină candidați comuni în circumscripțiile uninominale. De aici până la crearea unui puternic front antiologarhic e doar un singur pas. Numai așa putem salva aceste trei palme de pământ de invazia masiva a ostașilor verzi ai lui Putin.

Share Button