Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dodon se teme că va avea soarta lui Ianukovici și se întoarce mai devreme de pe muntele Athos

22.03.2018
Share Button
Dodon s-a dus pe muntele Athos pe banii contribuabililor împreună cu Marchel. Ar fi stat până săptămâna viitoare, dar abia mai poate de grija ”țării”.
Va reveni sămbătă la Condrița „cuprins de grijile R. Moldova”. El vrea să fie aici ”în zilele în care se planifică acțiuni în masă”. Dodon are în vedere Marea Sărbătoare a Centenarului Marii Uniri care va avea loc duminică, 25 martie, la Chișinău.
Ce caută Dodon cu Marchel pe muntele Athos, știind că acesta s-a implicat în campania prezidențială din 2016 și Curtea Constituțională a declarat că și cultele religioase ar putea fi acționate în judecată pentru astfel de acțiuni. În replică Marchel a amenințat cu un „război civil”, declarând că se conduce, în primul rând, de legea bisericească.
Iată, așadar, adevăratul scop al deplasării lui Dodon, braț la braț cu Marchel pe muntele Sfânt. Ei îl vor pângări, de fapt.
Dodon, consiliat de Marchel, ar vrea să împiedice buna desfășurare a acestei acțiuni. O face pe combatantul, deși s-a ascuns de mânia poporului în ajunul Marșului Reîntregirii. Pentru toate câte le-a făcut, pentru faptul că îi compară pe unioniștii cu hoții, pentru faptul că i-a numit lepădături, Dodon va răspunde mai devreme sau mai târziu.
Un lucru e cert: Dodon a conștientizat că pe 25 martie românii flămânzi și dezbrăcați ai Basrabiei îi vor demonstra, prin număr și voință că nu va câștiga nici primăria, nici scrutinul din toamna curentă, iar el va fi demis. Chiar dacă a semănat prin Chișinău panouri care incită la ură interetnică, Dodon e conștient că rușii intelectuali, dar nu spioni de-ai lui Putin, vor să trăiască în UE.
Deci, miza mobilizării electoratului pro-rus este evidentă, incitarea la ură interetnică a găgăuzilor cu noțiuni gen, „statalitate”, „neutralitate”, „apărarea sfintei moldovenimi” e de față prin acțiuni, Dodon nu are sorți de izbândă.
Oamenii văd cum a realizat el promisiunile electorale din scrutinul prezidențial, văd că îi hrănește iarăși cu promisiuni deșarte.
Dodon uită că sarcina lui de președinte constă nu în a juca de partea Kremlinului și a forțelor proimperiale, propagând federalizarea, ci de a fi un mediator între puteri, de a fi o balanță.
Citându-l pe Dodon, presa rusă declară România „dușmanul nr. 1” al R.Moldova. Mai mult, ea îi citează pe acoliții lui Dodon, care susțin că pe 25 martie se „pregătește Maidan la Chișinău”.
Scopul marșului unionist ar fi „de a lua cu asalt clădirea Parlamentului R. Moldova” sau, cel puțin „de a destabiliza situația pe străzile Chișinăului”.
Marșurile unioniste la Chișinău, spre deosebire de cele ale lui Dodon care s-a instalat ilegal în fața ministerului agriculturii cu ortacii săi, unde a scârnăvit și destabilizat capitala, au avut întotdeauna caracterul lor pașnic. Nimeni nu amenință așa ca Dodon, care cu spumele la gură , zice că se va adresa la ONU, dar așa și nu o mai face.
De ce nu se reține Dodon pe muntele Athos? Evident, el revine la Chișinău pentru a orchestra anumite provocări. Ele vor fi organizate de cei care realizează interesele rusești.
Trebuie să fim conștienți de acest lucru. Vom demonstra indiferență și civilizație acolo și atunci când vom vedea gâdele rânjind gata să ne sugrume pentru faptul că vrem să trăim liber într-o lume civilizată împreună cu frații.
Vom ține minte că pe 25 martie UE, SUA, întreaga lume va fi cu ochii pe noi și că Dodon se va deda unor provocări la care vom răspunde ulterior civilizat - îl vom demite într-un nou parlament care nu poate să nu voteze Unirea.
Share Button