Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dodon repetă ca un papagal ce a spus Năstase, prietenul său din PMAN, dar pe Dorin Chirtoacă nici vânt rece nu-l trece – el beneficiază de încrederea chișinăuienilor

08.02.2018
Share Button
În situația în care a pierdut la un scor răsunător referendumul de revocare din funcție a primarului de Chișinău, ar fi bine ca Dodon să-și presoare cenușă pe cap și să se îmbolnăvească de tăcere pentru , cel puțin, tot restul vieții sale.
Kremlinul, însă îi interzice să tacă. Și Dodon se dă în spectacol. E exact ca o babă hărțăgoasă de la gura târgului care mănâncă semințe de floarea soarelui și-i face de nimic pe oameni deoarece nu are cu ce se ocupa ziua întreagă.
Dodon a declarat că Dorin Chirtoacă trebuie să-și prezinte demisia astfel ca în Chișinău să fie organizate alegeri anticipate. Trebuie să fii definitiv dus cu pluta ca să execuți asemenea comenzi venite de sus.
Dar totul e explicabil. Dodon o face pe atacantul de frică. El tremură, așteptând decizia Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei care va condamna autoritățile de la Chișinău, și în primul rând ,pe el, pentru faptul că hărțuiesc guvernele locale.
Iar primăria Chișinău este un guvern local mai important decât guvernul central, deoarece aici locuiesc circa un milion de oameni activi, în special intelectuali. Aceștia vor Unire.
Între Dodon și Greceanâi, Filat și Urechean, ei l-au ales pe Dorin Chirtoacă.
Dodon cunoaște, desigur, că la Congresul Puterilor Locale și Regionale Dorin Chirtoacă este vicepreședinte și prezentarea demisiei de către el ar însemna un act de trădare a acestui for. Doar întreaga lume, în special UE și SUA, sunt la curent că în sesiunea anterioară Congresul a adoptat o rezoluție nimicitoare în adresa autorităților de la Chișinău, rezoluție care se stipulează că Dorin Chirtoacă nu putea fi suspendat din funcție fără o decizie judecătorească.
Vă dați seama cum este văzută guvernarea de Moldavie de la Bruxelles și Washington și de ce televiziunile controlate nu au pus pe post barem o știre, nu au relatat pe larg cum aleșii locali din R.Moldova, din România, din alte state ale Europei au condamnat ieșirile dictatoriale ale lui Dodon în primul rând.
Doar Dodon și Ceban au fost cei care au inițiat referendumul privind revocarea lui Dorin Chirtoacă, fără probe de corupție. Referendumul ce s-a încheiat cu un scor jalnic.
Actualmente altă pretinsă reformatoare vrea să demonstreze că are idee de schimbare, dar nu auzim despre proiecte grandioase ca cele realizate de Chirtoacă ba din potrivă chisinauenii au pierdut un șir de proiecte care urmau să fie implimentate cum ar fi reparația capitală a străzilor: Tighina,31 August și mitropolit Varlaam, proiectul cu izolarea termică a clădirilor din Chișinău și alte proiecte,însă vedem zilnic încercări disperate ale acesteia de a se răzbuna pe liberali.
Și pentru aceste acte de voluntarism vor răspunde, răsplata fiind una categorică – R.Moldova încalcă principiile unui stat de drept, democratic, fapt ce se va solda cu sistarea asistenței financiare către R.Moldova din partea UE. Și dacă, semnalul va fi transmis către FMI, Fondul va înceta acordarea împrumuturilor către o dictatură.
Se vede cu ochiul liber că Dodon acest lucru îl dorește cu toată ființa lui pretins creștină. El vrea ca tinerii care abia descoperă civilizația europeană, ca cetățenii care au obținut un loc de muncă în statele UE în baza cetățeniei române să fie trimiși acasă.
Răul izbucnește zilnic din acest individ. El chiar e un blestem pe capul nostru, altoit de guvernările anterioare. Nu dau nume. Le cunoașteți. Și Mihai Ghimpu, președintele PL a spus cine l-a crescut pe Dodon, de fapt.
Dodon visează mălai de la Margaret Thatcher. Așa o numește el pe Greceanâi pentru miș-mașurile cu gazele și trădarea lui Voronin. Ambii au fost expediați la podeaua politică de către Dorin Chirtoacă în competiția pentru funcția de primar al capitalei.
Și acum să-mi spuneți, vă rog, acești doi socialiști îi au de proști pe chișinăuieni , considerând că ei îl vor trăda pe Chirtoacă? Nu, firește. După referendumul în care Dorin Chirtoaca a fost susținut de chișinăuieni, el nu are dreptul moral să-și prezinte demisia.
El va fi repus în funcție, fiindcă nu există probe în dosarul fabricat. Lumea vede fără dificultate cine fură în R.Moldova și cum se acoperă cu pretinse reforme pro-europene.
Dorin Chirtoacă este simbolul Centenarului la Chișinău. El va fi protagonistul Unirii, deoarece alegătorii săi pentru aceasta l-au votat și au văzut că este capabil să apropie Chișinăul de București și de Bruxelles, de marile capitale europene.
Share Button