Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dodon este izolat pe plan internațional a început să se întâlnească suspect de des cu președintele Turciei.

18.03.2018
Share Button
 Nu a fost suficient că la Bacu, la un for unde nu aveam, practic, ce face, Dodon cheltuind și acolo banii contribuabililor degeaba, el s-a întâlnit cu primul ministru turc.
La întoarcere, pe aeroportul din Istanbul, Dodon a avut o întrevedere „neplanificată” cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Prin ce se explică caracterul ”neplanificat” după cum scrie Dodon.
Desigur, nu ne mai interesează faptul că el i-a mulțumit lui Erdogan pentru suportul acordat la reparația președinției” . Suntem extrem de atenți la verbul utilizat de Dodon, potrivit căruia ”președintele Erdogan intenționează” să viziteze R.M. la invitația lui.
Rezultă că decizia finală cu privire la deplasare nu a fost luată și că președintele turc a devenit foarte atent la faptul că Dodon s-a deplasat în Germania unde nu a fost primit de către Cancelarul Merkel, deși acesta s-a lăudat că va avea o întrevedere cu ea.
În mod cert, Dodon nu a fost primit de către Cancelarul Merkel ea fiind foarte bine informată cine-i Dodon și de unde ” i se trage” președinția.
Președintele Erdogan de asemenea este deranjat de faptul că doamna Merkel şi-a intensificat retorica împotriva lui Erdogan. Ea a afirmat că Turcia nu trebuie să devină membru al UE. Ca reacţie, oficialii Guvernului de la Ankara au afirmat că declaraţiile lui Merkel sunt populiste. Erdogan a spus că Turcia nu a abandonat obiectivul strategic al aderării la UE. El a adăugat că ţara sa a început să-şi piardă răbdarea faţă de Blocul comunitar.
Desigur, Erdogan a fost informat despre nemulțumirea crescândă din R.Moldova față de asistența inoportună la reparația unei instituții de stat. Acordarea a 7 milioane de dolari pentru tinerii găgăuzi care să-și facă studiile în Turcia, ca încetățenească tradițiile șu cultura turcă ar fi fost mult mai oportună.
Faptul că ajutorul are o adresă concretă, el contribuind la eforturile lui Dodon de a deturna R.Moldova din parcursul european a scandalizat, cu siguranță, UE.
Aceasta confirmă, odată în plus faptul că parlamentul european a procedat corect, oprind negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană .Motivul este unul cunoscut - oprirea negocierilor are loc din cauza epurărilor pe care Ankara le efectuează după tentativa de puci eșuată din iulie, în cursul cărora peste 125.000 de angajați de la stat au fost demiși sau reținuți.
Mulți văd în intenția de revenire la guvernare a lui Dodon anume o asemenea cale și consilierii dlui Erdogan i-au sugerat, probabil, că nu e bine să se manifeste acolo unde nu e cazul cu atât mai mult, cu cât sugestia vine de la Kremlin.
Share Button