Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Dodon a scăpat de Ceban

19.03.2018
Share Button
Dodon a mințit ca întotdeauna de au înghețat apele. Ca să vezi, după întâlnire la vârf a roșiilor au ieșit tustrei în fața presei, el ditamai președinte fără de partid. Ca să vrăjească reporterașii de la Publika pe care i-a remarcat, Dodon a zis că aflarea lui alături de colegii cu stea în frunte se explică prin faptul că după alegerile din 2018 în R.Moldova nu va fi o guvernare socialistă, ci una socială.
Incultura politică a lui Dodon e incalificabilă. El nu știe că toate guvernările de până la el din întreaga lume au fost, cel puțin, cu promisiuni sociale. El uită ce a promis împreună cu Voronin oamenilor. Uită că a jurat că tuturor satelor moldovenești le va schimba aspectul. Asta trebuie să o facă el, viceprim ministru și Greceanâi, premier. Pe scurt, Dodon a bătut câmpii.
Și s-a făcut a uita că a fost bătut măr de către Dorin Chirtoacă. El, Dodon, fiind susținut cu trup și suflet de către comuniștii care erau în ascensiune în 2011, i-a deziluzionat, a pus începutul căderii lor. Dar ieri, a mințit de a înghețat apele. A afirmat că el a câștigat scrutinul, dar nu a spus de ce nu a fost primar. De ce chiar din ziua înfrângerii sale s-a jurat că va face tot posibilul pentru a-l revoca pe Dorin Chirtoacă din funcție.
Atunci, văzându-l cât de pregătit este, dar și cât de agresiv, Marc Tkaciuc a spus despre el că pentru câțiva dolari strică aerul până și în biserică. Nu pot să nu-i dau dreptate. Dodon deja știa, împreună cu Greceanâi de unde vor lua dolarii și pe cine vor trăda. Acum știți și DVS.
Dodon nu a explicat cine va participa la această guvernare socială de sorginte rusească, fără Acordul de Asociere cu UE, fără regim liberalizat de vize, într-o insulă a echității sociale, unde pomii rodesc ciocolată, iar râurile Nistru și Prut vor fi cu maluri de tortă, înloc de apă pe ele curgând lapte.
Noi, dacă ținem cont de faptul că el a vorbit ca și Silvia Radu ne dăm seama că ea ar putea să se supere subit pe Plahotniuc ” o apă și un pământ ca Dorin Chirtoacă, Andrei Năsatse care fac politică.” Ea Silvia Radu ar putea fi candidatul independent care e cu socialiștii. Acum ați priceput jocul care se face în culise?
Cel care încă în 2011 a afirmat că Dorin Chirtoacă a adus troleibuzele în Chișinău printr-o companie din România și a falsificat monitorul oficial al României, fapt pentru care va răspunde în instanță, nu mai vrea geopolitică.
E adevărat, Dodon face pe el când se gândește la puternicul mesaj unionist al candidatului PL, Valeriu Munteanu. Candidatul PL va explica faptul că fără un Chișinău modern, nu avem șanse de a fi admiți în UE, de a moderniza Chișinăul, lucru pe care l-a demonstrat și primarul Bucureștilor, Gabriela Firea. Aflată recent în ospeție la Radu care a făcut și ea politică, îmbrăcând ia pe care i-a dăruit-o aceasta când a fost la București, Firea a vorbit despre Centenar, despre Unire. Iar Silvia a ales din toate acestea doar banii și ajutoarele. Unirea si toate celelalte Fire să fie bună și să le țină la București.
Așa că declarația disperată a lui Dodon:”…dacă este vorba să discute despre canalizare, despre problemele care sunt acum cu transportul municipal - poftim. Restul întrebărilor identitate, geopolitice, lăsaţi-le în Parlament”.
Eu nu văd cum chișinăuienii vor pentru un program, iar în toamnă pentru alt program, geopolitic. Dodon e dus cu pluta, evident. Or,Ceban, înaintat de partidul socialiștilor, va avea o platformă bazată pe programul acestei formațiuni.
A doua despre Ceban a vorbit Greceanâi. Și ea a fost pusă la respect ca la carte de către Dorin Chirtoacă. În condițiile în care platforma DA, cu români get beget, sub bagheta lui Butnaru, ziaristul ”independent”, a spus că rămâne la latitudinea electoratului dacă participă sau nu în turul doi de scrutin când se confruntau Dorin și ex-prim ministra Greceanâi ea a pierdut alegerile. Nu vom uita că despre Greceanâi, fostul ei șef, Voronin, fostul ei șef pe care l-a trădat a afirmat că are pe conștiință vreo 40 de milioane de dolari de la BEM.
Al treilea a vorbit Ceban, expediat în corzi de către Chirtoacă în referendumul privind revocarea lui. Lovitura mortală liderul fracțiunii consilierilor socialiști din municipiul Chișinău a primit-o în noiembrie trecut, când mai puțin de 18 procente dintre cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la referendum.
Acesta e sacrificat de către Dodon care a început să se teamă de el, de faptul că acesta va spune într-o bună zi de unde ia miliardele pentru campaniile sale deșănțate. Nicăieri, niciodată, un șef de stat nu promovează purtătorul său de cuvânt la funcții de conducere. El se naște și moare parte a echipei de care are grijă liderul. La noi e cu totul altfel.
Deci, ce vor reprezenta în esență alegerile noi din Chișinău? Nimic altceva decât un ”da” categoric al celui mai pregătit electorat care va vota pentru Valeriu Munteanu, colegul lui Dorin Chirtoacă. Nu se poate ca intelectualii din Chișinău, tinerii să renunțe la dezideratele politice ale Reîntregirii care aduc, implicit, standarde ridicate de viață. Aceasta e o consecință a politicii de mare calitate.
Dodon, Greceanâi, Ceban , Radu înțeleg acest lucru. Dar au ordin să umble cu zăpăcitul și să facă R.Moldova și mai mult de râs. Nu au nicio șansă. Pentru ei nu vor vota nici celelalte etnii din municipiu. Toate vor alege UE, care este garant al democrației, stabilității și prosperității. Lucrul acesta se va vedea pe 25 martie când vom serba Unirea Basarabiei cu România.
Share Button