Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

DESPRE JANDARMUL ROMÂN DIN CAPUL LUI DODON

21.09.2016
Share Button

Mesajul electoral cu jandarmul român, promovat de candidatul Moscovei la preşedinţia RM, e nu numai unul meschin, ci şi unul lipsit de orice raţionament. Dodon încearcă să readucă în actualitate istoria jandarmului român, care de fapt bătea în hoţi şi tâlhari. Scula Kremlinului la Chişinău încearcă să inducă lumea în eroare, cum că în cazul Unirii cu România, oamenii vor trăi  în spaimă de frica organelor de forţă de peste Prut. Dacă Dodon nu a vizitat niciodată România, poate să o facă. Să se informeze mai profund despre calitatea celor care reprezintă  organele de forţă, şi în genere de drept din România (stat care nu avea cum să acceadă în UE cu instituţii care fac abuz de funcţiile pe care le deţin reprezentanţii săi).


Şi dacă tot invocă evenimente istorice, ar fi cazul ca Dodon să ştie că acei părinţii, care le-au povestit copiilor săi că au fost bătuţi de jandarmul român, mai târziu au fost împuşcaţi de soldatul rus sau deportaţi în Siberia.


Astăzi, Dodon ar trebui să atragă mai multă atenţie asupra organelor de forţă pe care le controlează stăpânul său de la Kremlin, Putin. Să urmărească atent cum se comportă acestea cu ruşii, care-şi cer drepturile la proteste şi care sunt bătuţi şi arestaţi în plină stradă. Ce să mai vorbim de "isprăvile" regimului de la Moscova în raport cu oponenţii politici şi cu jurnaliştii incomozi!? (Unii au fost lichidaţi fără tăgadă de regim (Litvinenco, Politkovskaia, Listiev etc.)).


Îşi imaginează oare Dodon că idolul său Putin, ar permite de exemplu, montarea unor corturi ale protestatarilor ruşi în faţa Dumei de stat sau preşedinţiei ruse, aşa cum li s-a permis socialiştilor la Chişinău? Sigur că Dodon îşi dă seama că în RM, dânsul beneficiază de libertăţile democratice pe care le promovează Occidentul. Libertăţi  pe care Dodon nu le-ar avea niciodată în cazul regimului autoritar  de la Moscova pe care-l slujeşte.


Or, dacă tot adoră politica lui Putin, să înţelegem că un Dodon venit la putere, ar acţiona ca şi idolul său. Ar reprima proteste, ar aresta oameni pentru simplul fapt că spun ce-i doare, ar lichida jurnalişti şi oponenţi politici, etc.


Cu alte cuvinte, ar deveni organul de forţă al Moscovei pentru cetăţenii  din RM, care vor să trăiască liber şi prosper.


Apropo, de ce oare în ultima vreme, Dodon tace în privinţa planului Moscovei de federalizare a RM, plan pentru care pleda odinioară în unele interviuri de presă?!


I s-a transmis cumva de la Moscova să mai tempereze mesajele ce ţin de interesele Kremlinului în RM şi distragă atenţia asupra unor probleme inexistente cum e cea cu venirea jandarmului român?
Share Button