Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

DEMISIA lui TUDOR PANȚÂRU este o VICTORIE a Partidului Liberal.

31.01.2018
Share Button


 

Preşedintele Curţii Constituţionale, Tudor Panțâru, și-a dat demisia, anunță CC într-un comunicat.
De ce s-a retras Tudor Panțâru care este un om integru, un unionist de zile Mari? El și-a recunoscut vina de a nu fi admis ca sesizarea liberalilor privind anularea votului mixt să fie discutată public, așa după cum prevede Constituția. Panțâru le-a dat astfel Dreptate Liberalilor.
Panțâru nu e de ici-colea. El a fost deputat în parlamentul 90, a fost ambasador al R.Moldova la ONU. El nu poate fi hărțuit.
E cu verticalitate occidentală.
Experții Curții de la Veneția au un motiv în plus de a argumenta că mixtul nu are sorți de izbândă în R.Moldova asa după cum au arătat în sesizarea lor liberalii.
Or, sesizarea PL trebuia să fi fost obiectul unei discuții publice, transparente, cu implicarea mediilor de informare. Nu s-a dorit lucrul acesta și Bruxellesul știe cine-i vinovatul.
De fapt, acesta e începutul sfârșitului. Refuzul CC de a informa că a respins sesizarea PL cu privire la neconstituționalitatea introducerii votului mixt de către socialiștii lui Dodon si PD a fost un eșec total al partidului de guvernământ.
În R. Moldova, așa după cum au decis Dorin Chirtoacă și Dacian Cioloș ia amploare Mica Unire. E un început de zile mari care nu se poate sfârși altfel decât cu o Mare Unire.
Panțâru a înțeles acest adevăr. UNIȚI pentru UNIRE!
Share Button