Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

DE DRAGOBETE IUBIM ROMÂNEȘTE!

23.02.2017
Share Button
Dragi prieteni, am rămas din nou siderat după ce am văzut că la 27  de ani de la căderea imperiului sovietic, unii se mai felicită, încă, cu ocazia zilei de 23 februarie. Adică a zilei armatei sovietice, care nu a avut rolul de pacificare, dar de ocupație. O armată care nu s-a retras de pe teritoriul Republicii Moldova nici până astăzi. Nu-mi vine să cred că la aproape trei decenii de la destrămarea URSS, bărbații au ajuns să se mai felicite cu ziua armatei și să-și facă cadouri unii celorlalți, ciorapi, apă de colonie și altele. Mai nou, și președintele pro-rus nu a stat deoparte și a ținut și el să felicite toți bărbații cu așa-zisa sărbătoare. Chiar mă miram să stea deoparte și să nu mai facă vreun „gest nobil”.

De fapt, în această zi trebuie să fim senini la chip și la suflet și să privim spre viitor, pentru că suntem în ajunul unei mari sărbători românești – Dragobetele. Eu am prins încă de la bunicul meu Grigore această tradiție. Că de Dragobete trebuie să sărbătorim dragostea și să ne felicităm persoana iubită și să-i arătăm afecțiunea noastră. Peste Prut, de Dragobete, oamenii îmbracă straie naționale și merg în codru pentru a culege primele flori ale primăverii. La prânz, fetele pornesc în fugă spre sat, iar băieţii le fugăresc, încercând să le prindă şi să le dea un sărut. Cei care participă la sărbătoare, respectând tradiţia, sunt consideraţi a fi binecuvântaţi în acel an. Ei vor avea parte de belşug, fiind feriţi în schimb de boli şi febră.  Uitați-vă câte tradiții frumoase sunt de Dragobete! Iar această sărbătoare frumoasă trebuie marcată de fiecare dintre noi. Haidem împreună să readucem acasă aceste tradiții românești, care ne reprezintă.

Numai că mulți dintre noi nu se pot despărți de trecutul sumbru și sunt în continuare manipulați de filmele rusești, care au un singur scop ascunderea adevărului istoric. Fraților, hai să ne deșteptăm și să revenim acolo unde ne este locul, acasă, alături de frații noștri români. Iar eu și Partidul Liberal din care fac parte vom lupta pentru ca valorile românești să reînvie, în ciuda tuturor manipulărilor și agresiunilor pe care suntem nevoiți să le suportăm din partea politicii promovate de Federația Rusă. De fapt, ziua internațională a bărbaților este în data de 19 noiembrie, iar această zi de 23 februarie este una străină Republicii Moldova, care semnifică ocupație, lacrimi de sânge, dar și națiuni distruse. Cam asta a lăsat armata sovietică peste tot pe unde a trecut.

Iar la final, vreau să vă felicit cu ocazia acestei frumoase sărbători de 24 februarie. Vă urez ca dragostea să nu dispară din sufletele și inimile voastre. Iar la ceas de seară, Dragobete să sărute buzele oricărei fete!

dragobete

 

 
Share Button