Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

De ce nu aduce Dodon scrisoarea promisă la PROTV?

31.03.2018
Share Button
Dacă societatea ar conștientiza pericolul pe care-l reprezintă Dodon pentru Unire, pentru viitorul nostru, el nu ar fi cap de afiș al tuturor televiziunilor, publicațiilor și site-urilor. În mod conștient, la sugestia Kremlinului, Dodon dezinformează, iar instituțiile de presă, pretins independente, preiau aceste fake-uri, crezând că ajută populația să înțeleagă mai bine ceea ce face Dodon și să-l condamne. Mai rău e că ele sunt însoțite de un punct de vedere ce are reprezenta interesul nostru național.
Dodon duce un război hibrid împotriva R.Moldova, susținut fiind de posturile rusești, retransmise de Moscova la noi, care în general trebuie sistate, legea antipropagandă neavând nici un efect asupra caracterului agresiv al războiului informațional, dus de Rusia împotriva tuturor statelor lumii unde are interese geopolitice.
Cum acționează Dodon în R.Moldova? El utilizează tactica sinergiei care constă într-o acțiune simultană, îndreptată în același sens, a mai multor organe sau a mai multor agenți. Drept exemplu servește războiul moldo-rus din Trasnsnistria, anexarea Crimeii, destabilizarea situației din Ucraina de Est.
Scopul lui Dodon și al Kremlinului rezidă în acțiunile asupra mentalului colectiv, astfel ca să fie demoralizate moral și psihologic atât populația, cât și instituțiile statului.
Modalitățile sunt cel mai diverse. Aici se înscriu ofensivele ideologice, diplomatice, economice, pe care adversarul le utilizează prin interpușii săi.
Vă mai amintiți cum Dodon s-a deplasat la Bruxelles pentru a modifica Acordul de Asociere cu participarea Rusiei, dar a primit o ripostă hotărâtă din partea comisarului pentru politică externă, Federica Mogherini?
Tuturor vă este proaspătă în memorie afirmația lui Dodon care a fost citat de ”Adevărul” – el se va plânge la Consiliul de Securitate ONU pentru faptul că România vrea să cotropească R.Moldova. Evident, în asemenea situații i se dă imediat replica de către ministerul de externe, de către analiștii media, Dodon fiind pasibil de demitere. Aceste publicații electronice tac, însă.
Dodon a pătruns atât de adânc în instituțiile media, încât nu știi ce să crezi când el o face atentă pe Natalia Morari că dacă nu-i va pune întrebări de cel care-i plac nu se va duce la ea ”la deni rojdenia”.
E culmea, un cirac de-al lui Dodon, pe nume Novac ,a întrebat-o pe Lorena Bogza dacă mai ține minte că Dodon e cumătru cu ea. Tot el i-a spus directorului postului de radio Europa Liberă, invitat la emisiunea Lorenei să bea ceai și să nu se ”diorgăiască.” Acesta l-a ascultat. Postul de radio Europa Liberă este finanțat de către Congresul SUA.
Dodon a promis de vreo trei ani să aducă și să demonstreze telespectatorilor scrisoarea, semnată de el și de Greceanâi, prim ministru, prin care aceștia îi cer lui Voronin să nu-i vândă lui Plahotniuc la un preș de nimic hotelul ”Codru”. Nu o mai aduce, deși este un invitat frecvent al Lorenei.
Cum procedează în asemenea situații jurnaliștii cu adevărat liberi care nu permit ca deasupra lor să planeze suspiciunile: Îl acționează pe Dodon în justiție și cer tuturor mediile de informare să nu mai publice nicio știre cu Dodon până justiția nu-și va spune cuvântul.
Guvernarea trebuie să susțină aceste instituții media, să pledeze cauza lor în forurile internaționale. De ce nu se întâmplă toate acestea la Chișinău? Deoarece Dodon este intangibil atât la televiziunile deținute de liderul PD, cât și la Jurnal TV.
Cu ce s-a soldat toată această tăcere a mielor lui Dodon? El continuă să fie cel mai popular politician alături de Maia Sandu care trebuia să scrie, cel puțin, două cărți în care să fi analizat strategia războiului informațional pierdut de ea în confruntarea cu Dodon.
De ce erau necesare aceste cărți? Pentru că Dodon, anunțând că va crea un Front al luptătorilor împotriva unioniștilor, a adus R.Moldova în faza în care va începe intimidarea, înșelarea și cumpărarea conducătorilor de stat și a militarilor pentru a-i determina să renunțe la exercitarea obligațiunilor ce le revin.
Ea va fi urmată de propaganda destructivă masivă prin canalele sale de televiziune, foi volante, emisiuni ale propagandei de la Kremlin care trebuie bruiate, încununată de infiltrarea grupurilor paramilitare ruse și escaladarea activităților subversive, controlate de ele. Nu e greu să le observați foarte active deja. Aceștia sunt așa-numiții pacificatori, trupele GOTR care efectuează manevre cu regularitate împreună cu secesioniștii, survolând Nistrul. Cum interpretează mos Ion asemenea ieșiri? El cred că rușii sunt cei mai tari din lume și, împotriva lor, oricât te-ai screme, vorba lui Mircea Snegur nu vei izbândi.
Dodon și-a extins Consiliul Suprem de Securitate pentru a decreta prin vot starea de urgență la comanda Kremlinului. Cei care nu se vor supune, vor fi întemnițați sau alungați peste Prut.
Am descris cu lux de amănunte acțiunile lui Dodon pentru a-i atenționa pe guvernanți că impeachmentul pentru faptul că izolează R.Moldova pe plan inernaționale este ultima măsură ce trebuie aplicată urgent. Mâine poate fi târziu.
Share Button