Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

De ce Dodon nu a convocat Consiliul Suprem De Securitate?

02.02.2018
Share Button
Nepreședintele Dodon e un demagog și jumătate. După ce mai multe localități au semnat declarații de unire cu România, el a anunțat că va convoca „de urgență” Consiliul Suprem de Securitate pentru „a se lua atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității statului”.
Timpul trece, iar anunțul lui se lasă așteptat. De ce?
Evident, Dodon nu a avut curajul să o facă din teamă că va pierde fotoliul de ceară pe care stă. În plus, nici premierul, dar nici președintele legislativului nu au fost invitați la ședință. Astfel, lui Dodon i s-a dat de înțeles, de la Kremlin, evident, că va fi izolat totalmente și că demiterea lui nu mai suportă amânare.
În condițiile în care el anunță că va bloca modificarea Constituției privind integrarea europeană pe care garnitura de guvernare a lansat-o, cei de ”sus”vor trebuie să semneze inițiativa PL de demitere a acestui impostor, dar și să respecte adevărurile istorice – în Constituție trebuie să fie scris corect că limba pe care o vorbim se numește română.
De fapt, subtilitatea demersului dodonist a fost spartă undeva în culesele mârșave ale puterii. S-ar putea ca cineva să-i fi telefonat și sugerat categoric să nu compromită guvernarea, ridicând unioniștii pe creasta valului. Or, Dodon, prin acțiunea sa ar fi atentat asupra drepturilor omului și a adevărului istoric.
Imediat, liderul PL, Mihai Ghimpu a reacționat la intenția lui Dodon de a-i judeca pe unioniști cu ajutorul SIS-ului, al procuraturii.
Mihai Ghimpu l-a spulberat pe Dodon care nu cunoaște Istoria Românilor ca și copiii lui dat fiind că ei învață la liceul ”Prometeu”, model al integrării culturale dintre cele două state românești.
Fruntașul PL a spus că R.Moldova nu are nimic în comun cu Moldova istorică. RSS Moldovenească a fost creată la Moscova după ocupația din 28 iunie 1940 şi nu are nici în clin, nici în mânecă, e total diferită de existența Principatului Moldova,” care a format împreună cu Muntenia statul român.”
Are dreptate. Dodon a căutat-o cu lumânarea și a găsit-o. Lui i se va aminti și federalizarea R.Moldova, recunoașterea Găgăuziei, intenția de a provoca instabilitate în Transnsitria și Găgăuzia astfel ca ele să blocheze admiterea R.Moldova în UE.
Am văzut-o deja pe Irina Vlah, reproșându-i premierului Pavel Filip că vrea referendum în ceea ce privește modificarea Constituției. A făcut-o nicăieri în altă parte decât la ședința guvernului și tupeul acestei individe cu drapelul Rusei la gât ar fi trebuit să le dea de gândit celor care o fac pe observatorii neutri, care vor să profite și de pe viu, și de pe mort, metaforic vorbind.
E timpul să se înțeleagă că asemenea tertipuri nu mai trec. Sau dacă premierul Pavel Filip o invită pe Vioirica Dăncilă, noul primul ministru al României în vizită oficială la Chișinău, ambii trebuie să aibă un răspuns coerent la întrebarea: ”Cum apreciază înfrățirea comunelor pe cele două maluri ale Purtului”.
Share Button