Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

De ce Dodon nu a fost chemat să-i țină umbrela lui Putin?

16.07.2018
Share Button

A trebuit ca Dodon să se deplaseze la Lujniki, la finala Campionatului Mondial de Fotbal, ca să transmită sincere felicitări echipei Franței. Dodon vroia să stea neapărat lângă Putin. Nu a avut, însă, ocazia să se facă și umbrelă. El nu a stat lângă Putin deși acesta era visul lui. Totuși nu a ratat ocazia să-i transmită, în derâdere poporului, care în aceste zile era pe plantațiile de legume și fructe, trudind din greu ca să câștige un ban pentru a cumpăra copiilor rechizite școlare și a le pune ceva pe masă.

Dat fiind că Dodon este de la o vreme echilibrist el a mai scris după felicitările adresate francezilor: ”mulțumim și croaților pentru că au dat dovadă de caracter și bărbăție – a fost un meci formidabil!”. Deci, acesta e rezultatul unei deplasări a lui Dodon, la Moscova după ce acum 30 zile, el el a fost la deschiderea Campionatului Mondial.
Frazele de serviciu că va avea întrevederi cu Putin sunt pentru cei mulți – poporul R.M., considerat prost de către Dodon. Or, Dodon susținea anterior că se deplasează atât de des la Moscova, pe motiv că relaţiile moldo-ruse nu sunt cele mai bune. El vrea să soluționeze această problemă. Dodon nu a avut o întrevedere cu președintele Franței, sau cu cel al Corației, prezenți la finală deoarece ea era jucată de echipele naționale ale statelor pe care le conduc.

Dodon a fost, deci, la Moscova, alături de alți demnitari, considerați dictatori în occident, pentru a face figurație. El a sfidat iarăși occidentul, aducând o dovadă că dacă guvernarea vrea în occident, el vrea la Moscova. Și Moscova, spre deosebire, de UE îi promite marea cu sarea. În această ordine de idei Dodon are o filosofie deșănțată: relaţiile cu Federaţia Rusă sunt deteriorate din cauza Guvernului, în mare parte. El încearcă să le repare. Și, fiindcă nu le-a rezolvat nici de data aceasta, se va mai întâlni în ajunul campanei încă o dată cu Putin.

Ce vrea să obțină până atunci Dodon? Din cauza procurorului Năstase care știa că în preziua alegerilor doar Maia Sandu putea îndemna electoratul să iasă la urne, nu însă și el, Dodon va milita, ca în luna septembrie din legislația electorală să fie eliminată interdicția prin care oficialii din exterior nu pot interveni cu mesaje întru susținerea participanților la alegeri.Așa după cum declara președintele forului legislativ urmează ca membri comisiei parlamentare să prezinte raportul vizând modificarea legislației electorale în luna septembrie.

Atunci Dodon, care a votat mixtul, se va mai întâlni odată cu Putin. Nu este exclus, că o va lua cu el și pe Zinaida Greceanâi. Iar ulterior vor zăpăci lumea de pe placatele electorale alături de Vladimir Putin. Căci ieri sărmanilor care munceau la cules ardei, piersici, sau prune li s-a spus că producția culeasă de ei se duce direct la Moscova. Asta a făcut-o Dodon de la televiziunile lui care retransmit programe rusești. Cert e că ele au primit licență de la un Consiliul Coordonator care nu era, cică afiliat lui Dodon.
Dodon nu face nimic din întâmplare. Totul se dezvoltă conform unui scenariu.Plecarea lui la Moscova nu mai lasă dubii. În luna septembrie Dodon se va instala în fruntea partidului său și va poza alături de Putin. Iar democrații din legislativ vor vota modificarea legislației, motivând că au făcut-o pentru ca procurorul Năstase să nu mai fie pus în situația de a o încălca. Am auzit deja opinii, potrivit cărora, ziua tăcerii va fi eliminată din legislație.
Și acum să stăm strâmb și să judecăm drept. Să răspundem la întrebarea:”Cine și de partea cui joacă?”. Sau, întreb și mai direct? De ce Năstase și Maia au declarat că nu vor face în niciun caz o alianță postelectorală cu echipa lui Plahotniuc. Nu au spus nimic despre posibilele alianțe cu Dodon și cu formațiunea lui Usatâi. Tac cu multă îndârjire atunci când vine vorba despre crearea unei largi alianțe cu europenii unioniști. Inventează diferite filtre prin care nu ar trece ei înainte de orice. Aceste filtre sunt nepotrivite acum, la fel cum a fost nepotrivită modificarea sistemului de vot.
As vrea ca alde Cozonac, Macovei, etc să înceapă aprecierea integrității cu Maia Sandu. Ei au anunțat deja intenția de a ne scuti de prezențe corupte în viitorul parlament.
Nu este exclus, totuși, ca cineva să arunce batista pe țambal. Și să motiveze că o va ridica atunci când se vor vedea cu sacii în căruță. În unul dintre ei va fi Dodon.

Share Button