Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Cum Dodon aruncă praf în ochi stăpînilor de la Moscova

05.05.2016
Share Button
De câteva zile urmărim un show politic ieftin marca Igor Dodon. De fapt, de luni bune,  Dodon face  doar show. Recent a  anunțat că va iniția „moțiunea de cenzură privind demiterea Guvernului Filip”.  Pînă însă va pune în practică cele enunțate,  socialistul s-a  plimbat prin Strasbourg și a făcut declarații „tari” despre cum va da jos Guvernul până la finele lunii mai ca să se organizeze alegerile parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale,  a revenit la Chișinău și a început nu știu ce discuții cu comuniștii, liberal-democrații și nu mai știu cu cine, iar unii dintre ei s-au și apucat să-i susțină pe socialiști în intenția de a da jos Executivul. Același Dodon a făcut mare tam-tam cu  sosirea în Republica Moldova a tehnicii militare din SUA,  care participă la exercițiul Dragoon Pioneer  ce include activități de pregătire a efectivului medical, mentenanță și operațiuni geniste, etc.

La început am crezut că Dodon doar își face PR și unicul meu semn de întrebare era de ce comuniștii și liberal-democrații îl ajută în atingerea acestui scop. Dar, un eveniment din  aprilie,  m-a făcut să privesc lucrurile altfel. Mă refer la vizita pe care o delegație a socialiștilor a întreprins-o la Moscova. Motivul declarat oficial a fost participarea la congresul unui partid cu care socialiștii au o relație de parteneriat. Dar, neoficial, putem presupune că Igor Dodon s-a dus după noi indicații. Iar ca să nu meargă cu mîna goală, a decis să le arunce praf în ochi patronilor de la Moscova că încă puțin și va reuși demiterea Guvernului, deturnarea Republicii Moldova de pe calea europeană.

Presupun că Igor Dodon va cere (sau deja a cerut) și bani de la ruși pentru a reuși să-și atingă scopul declarat. Deci, concluzia logică este că Dodon face PR, își sporește imaginea în ochii patronilor de la Moscova și, posibil urmărește și scopul de a face bani. Cu Dodon totul e clar, dar de ce-l ajută comuniștii și liberal-democrații, chiar nu înțeleg.

Una însă știu sigur! Noi, liberalii din Guvernul condus de Pavel Filip, vom continua să muncim, iar timpul va demonstra că tot ce am făcut a fost în interesul și pentru cetățenii R. Moldova.
Share Button