Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Cine sunt sfeșnicii Silviei Radu?

22.02.2018
Share Button
Ieri am avut posibilitatea să fac o comparație între proiectele realizate și cele de viitor ale lui Dorin Chirtoacă, primarul ales al Chișinăului, și cele ale Silviei Radu, numită în funcția de primar, contrar rezoluției Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.
Prim vicepreședintele PL a estimat că la Scara Cascadelor care este cel mai reușit proiect realizat de către municipalitate în cei 10 ani de când se află la cârma Primăriei Chișinău, intenționa să modernizeze transportul public, prin procurarea a 200 de troleibuze noi, inclusiv și vehicule fără fir, pe baterii. Proiectul are o valoare de circa 20 de milioane de euro, potrivit primarului. Dorin mai avea în plan reconstrucția rețelei de apă și canalizare, inclusiv a stației de epurare, în valoare de 63 de milioane de euro; managementul deșeurilor solide la standarde europene în valoare de 24 milioane euro și izolarea termică a școlilor, spitalelor, grădinițelor precum și a blocurilor locative, care conform declarațiilor edilului vor costa 25 milioane euro - prima tranșă, 500 milioane euro - valoare totală a proiectului pe 20 de ani de implementare.
Cei care au ochi de văzut, nu pot să nu constate că Dorin este omul faptei concrete, dar nu a vorbelor deșarte. El a prezentat anual raportul de activitate.
Mă miră faptul că cea numită prin fraudă în funcția de primar dă dovadă de un nemăsurat tupeu, ea legându-se de echipa primarului general făcând tot posibilul pentru a o elimina din Primărie. Obiectivul urmărit e simplu. Ea are sarcina de a bloca organizarea la nivelul cuvenit a manifestărilor, consacrate Centenarului Unirii și de a-l denigra pe Dorin Chirtoacă.
De fapt, ea se gândește încă dacă va fi primar. Dar tare mai vrea să rămână pentru a realiza niște proiecte derizorii. Unul dintre ele ar fi cel legat de procurarea ascensoarelor. Asta am reținut. Ah, da am uitat și de iluminatul artistic, de spălatul străzilor pe timp de iarnă. Iar de spitalul nr.1 și reparația lui ar fi bine să tacă, deoarece acesta este proiectul lansa de prim vicepreședintele PL, Mihai Moldovanu.
Ea susține că nu are ”sfeșnici”, deși a fost întrebată de sfetnici. Se detașează de cei nominalizați de către Dorin drept dictatori în deplinul sens al cuvântului. Nu a suflat o vorbă despre procesele pe care primăria le are cu el.
În scrutinul prezidențial din Chișinău Radu nu a fost votată nici de 2000 de alegători. Ea nici acum nu este simpatizată, oricâte eforturi ar depune. Managementul ei modern se vede la Compania Union Fenosa care a dublat prețurile la energia electrică în anii cât a fost condusă, ea fortificând secesioniștii prin faptul că a procurat energie electrică de la Centrala Electrică Moldovenească de la Cuciurgan.
Am auzit deja cu vrăjeli un ex-primar care a monopolizat tot Chișinăul, fiind numit ilegal în funcție. Acesta vrea să candideze independent la funcția de primar. Dar precizează – alegerile trebuie să aibă loc în 2019, iar între timp Consiliul Municipal să numească un primar interimar. Vă imaginați unde vrea să ajungă? La ”proiectele” Silviei Radu.
Degeaba transpiră. Consiliul Europei, Uniunea Europeană nu vor admite ca dezmățul să continue în R.Moldova. Alegerile anticipate ale primarului în cazul în care Dorin Chirtoacă nu va fi repus în funcție vor avea loc în termenele stabilite.
Radu va avea mulți ”sfeșnici” așa după cum îi numește ea pe sfetnici. Dar asta nu o ajută. Românii basarabeni s-au trezit de-a binelea și nu mai pot fi opriți. Ei nu cred în promisiunile deșarte, care nu au cum fi pline de vreme ce UE nu va acorda credite R.Moldova dat fiind faptul că nu respectă rigorile democratice la care a subscris.
P.S. Am rămas contrariat să văd și să rabd cu stoicism un monolog al Silviei Radu. Dar m-am întrebat de ce moderatorul nu l-a invitat și pe primarul Dorin Chirtoacă? A știut că el o va pune la respect cu argument. Propaganda internă la televiziunile aservite puterii va rîmâne o tradiție. Ea va fi intensificată. Oare când moderatorul român, zis Tabără îl va invita și pe Dorin Chirtoacă la emisiunea sa ca să demonstreze că Radu e o aventurieră care nu are idee de management modern.
Îmi place
Vezi mai multe reacţii
Share Button