Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Chirtoacă: Mi s-a spus că, dacă aș recunoaște măcar 10 la sută din tot ce mi se incriminează, dosarul se rezolvă.  Probabil, chiar aș fi revenit în funcție.

26.02.2018
Share Button
Primarul de Chișinău demisionar a adus săptămâna trecută probe incontestabile că nu poate fi învins și că tot ce a făcut în zece ani de aflare în funcție a avut un singur obiectiv – întronarea adevărului istoric și readucerea Basarabiei acasă.
În ultimul său interviu el nuanțează relația sa cu președintele Băsescu care, unionist fiind, poate fi indus în eroare. Drept argument îi servește faptul că primarilor care pleacă din PL li se sugerează să adere sau la PD, sau la PUN.
Chirtoacă i-a scris lui Băsescu prin intermediul unei cunoștințe că ar fi bine să se întâlnească atunci când vine la Chișinău, deoarece el nu are dreptul să părăsească orașul.
Nu este greu să ne dăm seama că, după adunarea anti Unire dintr-o localitate din autonomia găgăuză, organizată sub bagheta bășcăniței pro-ruse ,Vlah, și a preșului lui Putin, Dodon, în cadrul căreia a fost adoptată rezoluția ca Băsescu să fie declarat indezirabil în R.Moldova, el va lua în considerare pericolul emanat de către armata rusă de ocupație care ar putea cotropi întreaga Moldova în mai puțin de două ore.
Aici, desigur, se impun acțiuni concertate, bine calculate, care nu au nimic comun cu afirmațiile deșănțate ale scribilor PUN care afirmă că în 10 ani Dorin a pus capitala pe butuci. Vine întrebarea: Dar ce a făcut Șalaru care a fost ministru al transporturilor și a avut sarcina de a fluidiza traficul, de a-l ajuta să edifice artere de circulație?
Lipsa de discernământ, haosul le convine lor, nu, însă și unioniștilor. Pe acest plan dialogul Băsescu-Chirtoacă va fi unul edificator cu atât mai mult, cu cât edilul este gata să facă pușcăria dar să nu accepte jocurile puterii.
Chirtoacă, la fel ca și Ghimpu, ca și ceilalți membri ai PL știe pentru ce luptă – pentru Unire sau admiterea R.Moldova în UE care tot Reîntregire se va numi.
Aici nu pot exista cedări, chiar dacă i s-a spus ce trebuie să facă pentru a nu fi condamnat.
” Am avut discuții… mi s-a spus că, dacă aș recunoaște măcar 10 la sută din tot ce mi se incriminează, dosarul se rezolvă. Probabil, chiar aș fi revenit în funcție.”, a estimat Chirtoacă.
Tactica e arhicunoscută și Dorin nu o crede, fiindcă nu e vinovat. El e gata să continue lupta. Nu-l va trăda pe Gheorghe Gghimpu, unchiul său, care a fost întemnițat pentru limbă, grafie și Tricolor. Nu poate adumbri amintirea eternă a buneilor săi, deportați în Siberia.
”NU am de gând să dau înapoi. Nu știu dacă o să meargă până la atentate la viață, dar mă aștept oricând să fiu arestat și plasat după gratii, ca fiind extrem de periculos. Vor încerca să mă neutralizeze, ca să nu mă pot exprima. Faptul că s-a trecut la arestarea oamenilor simpli, inclusiv a medicilor, înseamnă ce se dorește să se bage frica în toți.”
Fiind cel care a încurajat unioniștii din Chișinău să nu cedeze și să fie stăpâni în cel de-al doilea oraș românesc, Chirtoacă are obligația morală față de ei și o respectă. El rămâne pe prima poziție a luptei pentru eliberare națională care intra în faza decisivă.
Altceva decât Unirea nu ne-a mai rămas în arsenal. Ea este ca un vis pe care îl putem vedea cu propriii ochii dacă vom fi Uniți pentru Unire.
Share Button