Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Ce crede Valeriu Munteanu despre decizia de astăzi a PAS-ului?

21.03.2018
Share Button
Valeriu Munteanu aduce probe în plus ca dreapta trebuie să câștige Chișinăul pentru a repurta victorie și în scrutinul parlamentar din toamna curentă, miza căruia este crucială pentru fiecare dintre noi.
Nu cred că toți au înțeles mesajul transmis ieri de către Valeriu Munteanu, vicepreședintele PL., candidat al formațiunii în alegerile noi ale primarului general de Chișinău. El l-a transmis în emisiunea Nataliei Morari, de la Politica. Alături de ea se afla un invitat care gândește de o manieră modernă, despre care vom mai auzi, firește.
Care a fost sarea și piperul dialogului de ieri? Abia spre sfârșitul emisiunii, moderatoarea și-a adus aminte că nu a pus o întrebare definitorie. Deși nu mai dispunea de timp, l-a întrebat pe Munteanu ce crede despre decizia de astăzi a PAS-ului, care trebuie să se pronunțe cu privire la candidatul din scrutinul, programat pentru 20 mai.
Munteanu a fost extrem de onest și de deschis. A spus că dacă PAS-ul nu-l susține pe Andrei Năstase în calitate de primar, rezultă că cel cu desaga cu mere otrăvite a reușit să contamineze și membrii formațiunii Maiei Sandu.
Eu nu știu cu ce s-au încheiat dezbaterile din cadrul PAS în subiectul candidatului pentru funcția de primar. Admit, însă, că ei s-au reorientat, având pentru aceasta la îndemână un exemplu de viață care a dat jos toate pălăriile politicienilor onești din R.Moldova.
Valeriu Munteanu a spus că, după ce i s-a propus să rămână la ministerul mediului, că i se dă o feudă și mai mare și el a refuzat, mulți l-au întrebat ce mai caută lângă Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă, dacă aceștia au fost denigrați, dacă, iată, sunt terfeliți de mass media puterii.
Candidatul PL la funcția de primar a spus că nu va face acest lucru niciodată și că locul lui e în PL, care are o cauză în care crede.
Cel cu sfatul de a-i părăsi pe Ghimpu și Chirtoacă i-a replicat că nu este politician dacă nu-i abandonează ca să ajungă pe culmile munților cu diamante în vârf și cu slavă ieftină, câștigată suspect din banii altota.
Precizez, nu este politician moldovean sau balcanic, dacă vreți. Munteanu a rămas un politician onest, unul care știe ce are de făcut, perfect conștient că s-ar putea să eșuăm din cauza unor trădători de drumul mare. Este unicul care a adus acest exemplu și eu îl cred. E politicianul nou de factură autentic europeană care e cunoscut de tot omul.
Îl cred și când susține că nu vine primar pentru un an, că pentru următorii patru va rămâne tot cu chișinăuienii, fiindcă a fost primar la Floreni și este extrem de bine familiarizat cu problemele capitalei.
A dus, firește, și exemplul Siliviei Bradu care nu are idee de colectarea europeană a deșeurilor și vrea ”tombleroanele” înapoi în dulap ca și o gospodină puturoasă ce ascunde gunoiul după ușă spre bucuria guzganilor și a microbilor.
Munteanu a ilustrat practica sa din activitatea de primar la Floreni. El a susținut că va învinge rezistența unui consiliu agresiv în frunte cu Vanya Ceban care nu are nicio șansă. O va face foarte simplu. Va discuta problemele pe care are de gând să le ridice la consiliul municipal cu alegătorii. Nu se poate ca televiziunile europene, FB, internet comunicarea cu cei mai inteligenți alegători ai R.Moldova să nu dea efectul scontat. El așa a procedat la Floreni și a cuminți un consiliu care nu-i era prietenos.
Atunci ei, consilierii guralivi ai lui Vanya, vor vedea ce înseamnă mânia electoratului dacă vor încerca să nu voteze problemele de interes major pentru populație.
În mod cert, ieri Valeriu Munteanu a convins că este un continuator al cauzei lui Dorin Chirtoacă, transformat pe nedrept în deținut politic, prin suspendarea ilegală din funcție.
Vă amintesc, Valeriu Munteanu trebuie să fie unul dintre viceprimarii numiți de Chirtoacă. Dorin nu a reușit să o facă, fiindcă a fost suspendat de cei care umblă acum cu un candidat comun la funcția de primar după ce au votat toți pentru organizarea referendumului privind revocarea lui Chirtoacă.
Asta e politica murdară a R.Moldova, autorii căreia se află în culise. E timpul ca oamenii să participe efectiv la guvernarea locală și Valeriu Munteanu a convins că știe cum se face acest lucru.
Oamenii din muncipiul Chișinău sunt alții. Valeriu Munteanu crede în ei. Și ei cred în capacitățile lui, fiindcă e cu scaun la cap, vorba aforismului, și nu trădează.
Or politica moldovenească trebuie să elimine trădătorii, să-i tragă pe dreapta pe toți cei care umblă cu mișmașuri ca la prima amenințare să înceapă a linge o labă păroasă pe care, de fapt, ar trebui să o muște.
Share Button