Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Ce ar fi sărbătorit Dodon astăzi dacă americanii nu se implicau în războiul II mondial?

09.05.2016
Share Button
Rolul enorm jucat de SUA în războiul II mondial este unul incontestabil și cunoscut chiar și de elevii din școli și licee. Dar, se pare că unii politicieni din Moldova nu cunosc sau se fac a nu cunoaște acest lucru. Mă refer în special la Igor Dodon și socialiștii săi, care au făcut un spectacol de prost gust în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul expunerii tehnicii militare americane. 

Umblând cu panglici „Gheorghevscaia lenta” și cu coroane, socialiștii lui Dodon au încercat în disperare să-i contrapună pe ruși cu americanii, de parcă victoria asupra fascismului hitlerist ar fi fost posibilă fără SUA. În loc să mulțumească americanilor pentru contribuția enormă la restabilirea păcii și democrației în Europa, Dodon și ai săi, în stilul lor caracteristic, au creat „chipul dușmanului” exact așa cum se proceda în perioada războiului rece. El a uitat sau se face că nu știe că, anume datorită americanilor și englezilor a fost posibilă biruință asupra fascismului.

Mă întreb, care e scopul urmărit de Dodon? Răspunsul este unul clar: el și-a dorit din nou radicalizarea societății, împărțirea ei în două tabere distincte, pentru a culege dividende politice și electorale. Dar, oare se poate de făcut politică, speculându-se pe istorie și pe sentimentele oamenilor? Chiar dacă scopul scuză mijloacele, totuși, trebuie să existe limite. Chiar și pentru cei din PSRM…

Astăzi, ca niciodată, societatea civilă are nevoie de conciliere, iar la 9 mai trebuie să-i comemorăm pe toți cei care au suferit în cel de-al doilea război mondial.  Cît de bine ar fi fost ca pe 9 mai, indiferent de culoare politică, toți cetățenii RM: români, ruși, ucraineni, găgăuzi,americani,englezi,francez etc., să-i comemoreze pe toți cei care și-au pierdut viața în cel de-al doilea război mondial.

În acest an, 9 mai a coincis cu Paștele Blajinilor – un semn de la Dumnezeu, cred eu, care să ne facă pe toți să fim mai buni, mai toleranți, mai deschiși. Din păcate, nu toți politicienii înțeleg acest lucru.

Iartă-l, Doamne,  pe Dodon că nu știe ce face!Share Button