Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Care ar fi avantajul demiterii lui Dodon pentru PL care lansează duminică o amplă campanie de semnare a Declarației  de Unire?

21.09.2018
Share Button
Dodon va fi  suspendat din funcție deja pentru a patra oară. Dar suspendarea pentru câteva minute reprezintă un simplu calcul de-al democraților care, prin înlocuirea unor miniștri mediocri cu alții și mai mediocri, denotă că ei au  foarte mari îndoieli în capacitatea lor de a convinge electoratul să le acorde o șansă pe 24 februarie 2019.

 Au decis, deci, să o numească pe Radu, cea care a dublat prețurile la energia electrică, nu a schimbat barem contoarele consumatorilor pentru a nu-i deranja și a-i ține acasă pe cei din mediul rural in ziua când vine personajul cu cititul datelor ”contorului”.

 În plus, Radu a fost antrenată într-o schemă de corupție bine camuflată, fapt pentru care a fost silită să plece de la Union Fenosa. Ce vrea să facă Radu acum? Ea va intimida medicii de spitalele din R.Moldova sub pretextul,că luptă împotriva corupției și ”colectând” simpatizanți pentru PD.

Ciubuc e dintr-un sat cu Dodon. Acesta cunoaște nu din auzite afacerile lui. Evident, fiind oligarh, scopurile și obiectivele lor s-au intersectat. Din aceste rațiuni el i-a spus ”nu” și consăteanului său.

Nu cred că celor care se pretind democrați și reformatori le va reuși  din alte trei motive:

1.       PL începe Duminică o campanie masivă de colectare a semnăturilor pentru adoptarea Declarației de Unire. Satele se vor trezi, dacă unioniștii vor conștientiza că aceasta e unica șansă de a anunța Romania că Unirea este un drept legitim al românilor basarabeni și că ei nu vor să-l rateze, deoarece R.Moldova este cel mai sărac și mai corupt stat al Europei. Ei nu pot să nu voteze masiv pentru disidentul politic, Dorin Chirtoacă, demis ilegal din funcție potrivit Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei;

2.       PL va fi susținut de către PAS și DA în situația în care obiectivele imediate și de perspectivă ale Unirii vor fi clare, analizate în cadrul unor mese rotunde cu participarea partidelor din România. Astfel, cetățenii cu drept de vot – convinși că la asemenea pensii și salarii ca în România nu vor ajunge nici în 40 de ani în condițiile în care Dodon visează la o dictatură de sorginte ruso-turcă. A demonstrat că la ea se gândește atunci când a trecut indiferent peste extrădarea cetățenilor turci la cheremul lui Erdogan, prietenul care i-a reparat președinția, întorcându-l pe Ștefan în mormântul său de la Putna;


3.       Proeuropenii unioniști trebuie să demonstreze că lupta pentru putere se dă între Rusia și UE-SUA chiar dacă Cebotari a alunecat recent pe panta moldovenismului la un post de televiziune,fiind pus la punct de către Secretarul General al PL, Ion Apostol care, i-a adus argumente că obiectivul nostru este eminamente geopolitic.

În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției, președintele Republicii Moldova poate fi suspendat din funcție de Parlament, cu votul a două treimi din deputați. Propunerea de suspendare din funcție poate fi inițiată de cel puțin o treime din deputați și se aduce, neîntârziat, la cunoștința Președintelui Republicii Moldova. Președintele poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută. Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea președintelui (articolul 89 din Constituție).

Deci, de  data aceasta demiterea lui Dodon  va fi una reală, iar PD are o șansă reală de a demonstra că Statul Moldovenesc este mult mai mare, Basarabia, fiind ruptă din trupul lui de către Molotov și Ribbentrop.

Prin urmare, se va efectua o mare munca de popularizare a Unirii cu argumentul forte – vrem să scăpăm de ruși care îl au aici exponent pe Dodon ca să ne unim cu Europa. Altă cale mai scurtă și mai sigură nu există.

Referendumul de demitere al lui Dodon, efectuat  va contribui în mod cert, la consolidarea românilor ca națiune civică, una care are un loc sigur la masa europeană a civlizațiilor, ea refuzând condiția de cobai rusesc.


Share Button