Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Așteptăm fapte, dar nu vorbe

27.04.2022
Share Button

Factorii decizionali din guvern, experții internaționali au estimat că R.Moldova se va confrunta în anii imediat următori cu o severă criză economică, ea fiind provocată de intervenția armată a Kremlinului în Ucraina.

În aceste condiții se impun măsuri urgente pentru a redresa situația.

Se știe că Danube Logistics, societate cu răspundere limitată, este investitorul general şi operatorul Portului Internațional Liber Giurgiuleşti. În decembrie 2004 Danube Logistics SRL a semnat cu Guvernul Republicii Moldova un acord de investiții pentru construcția Portului Internațional Liber Giurgiulești. Portul are o poziționare strategică datorită amplasării sale la hotarele R.Moldova cu România şi Ucraina. Accesul liber din portul Giurgiulești la Marea Neagră cu nave maritime, la țările Dunărene cu barje fluviale precum şi în țările UE și CSI, prin conexiunile auto şi feroviare, îl transformă într-un important centru logistic pentru întreaga regiune în situația în care războiul va fi unul de durată.

Dar, la ora actuală Danube Logistics SRL , cu o suprafață de 34 ha și toată infrastructura Zonei Economice Libere , continuă să fie gestionat de Plahotniuc și oamenii săi, în timp ce  portul de Pasageri Giurgiulești se chinuie să supraviețuiască în condițiile în care  a sporit cererea, deoarece porturile Odesa,Micolaev,Mariupol sunt asediate de agresorii ruși.
Pentru a eradica corupția endemică, a extirpa contrabanda, inclusiv cu droguri, consider că guvernul R.Moldova trebuie să preia urgent controlul si managementul asupra Danube logistics SRL și să elaboreze un proiect durabil pentru edificarea portului fluvial Ungheni. Deja trebuia să fi fost avansat,în colaborare cu experții din România, un amplu proiect care s-ar fi circumscris Intermariumului și procesului de integrare reală a R.Moldova în UE.

În calitate de Ministru am venit cu mai multe proiecte de extindere și dezvoltare la Portul fluvial Ungheni, însă din motive bine cunoscute nu au fost susținute de guvernarea de atunci. Voi veni cu detalii în articolele următoare,dar puteți consulta prajina mea www.Chirinciuc.md


Deci, așteptăm fapte, dar nu vorbe, căci se apropie vertigions un nou ciclu electoral în cadrul căruia  cetățenii cu drept de vot vor întreba: ”Unde sunt timpurile bune?”Share Button