Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Aș vrea sa văd la summitul informal de la Sibiu al Consiliului Uniunii Europene mii de români basarabeni care ar cere admiterea R.Moldova in UE prin Romania

09.05.2019
Share Button

Astăzi marcăm ziua Europei. Spre marele meu regret, puțini sunt la numar cei care-și amintesc de faptul ca sarbatoarea este una dubla pentru românii de pretutindeni. Țara noastra –România, exercită funcția de presedintă a Consiliului Uniunii Europene.
Altfel spus, România conduce pe parcursul a șase luni Uniunea Europeana. E cazul sa ne întrebăm și să raspundem onest dacă am inșeles să facem auzită Rapsodia Romană pe intregul continent? Suntem o națiune răbdătoare, de oameni gospodari, rezistenți șpi creatori, cu dragoste de pământul străbun. Am rude care, fiind deportate de către ruși, exponentul intereselor carora in R.Moldova este Dodon, au fost deportate și, ulterior o parte din ei au revenit acasă.
Am inalțat in intreaga Basarabie cruci intru amintirea eternă a acestor martiti ai neamului care au trăit cu soarele dreptății românești in suflete toata viața lor.
Am mers in anul curent alături de ei intr-o campanie electorala fraudată și consider ca am conștiința impăcată – i-am auzit, in special pe unul dintre ei Ion Radu cântând imnul național al României. Nimic mai frumos pe acest pamânt decât iubirea de stramoși și de aproape. Este adevarat OMUL SFINȚEȘTE LOCUL. Și noi trebuie să ne determinăm, odată și pentru totdeauna ca locul nostru este Romania.

În acest context aș vrea ca la reuniunea informală de la Sibiu a Consiliului European la care va fi discutată concepția comună a statelor-membre in privința viitorului Europei sa nu fim uitați și noi, românii basarabeni, aflați sub cizma rusească incăltată de Dodon și pe care, mai nou, vrea sa i-o fure Năstase care a spart PL.
Mircea Eliade scria: Lumina nu vine din lumină, ci din întuneric. Aș vrea sa aud măcar o singură voce, as vrea sa vad mii de basarabeni la Sibiu care sa ceară Unirea. Adică, sa ceară ca Lumina sa vina din Intuneric.
Să nu uităm că în România și în Europa, fundamentele civilizației politice sunt: libertatea, integritatea, respectarea adevarului in viața publică, statul de drept și constituția.
E timpul ca in cazul alegrilor anticipate sa formăm un puternic bloc unionist care va elimina aberațiile despre națiunea civică moldovenească a celui care a scindat PL, dar a celui care s-a vrut Mesia românilor basarabeni si sa scriem in Constitutia noastra ca scopul nostru suprem este admiterea in UE prin Romania, iar limba pe care o vorbim s-a numit și se va numi ROMANA.

Share Button