Iurie Chirinciuc

Tinerii și Diaspora

vor salva                    

Neamul și Țara !

Adevărul despre cum „mi-am construit drum la întreprindere”

06.02.2023
Share Button
Recent, numele meu a figurat într-o așa-zisă investigație jurnalistică realizată de anticoruptie.md. Acolo se spunea că, din bani publici, aș fi construit o șosea ce face legătura între localitățile Floreni și Sculeni și care s-ar opri direct în fața unei firme ce mi-ar aparține. De fapt, nici compania nu este a mea și nici măcar nu se află acolo.

Reabilitarea traseului a fost făcută în urma numeroaselor solicitări venite de la locuitorii satului Floreni, dar și de la primarul comunei Sculeni. Și dacă ne gândim la viitorul acestei țări, am vrut ca și oamenii din acest sat să aibă un drum bun până în localitatea vecină, iar copiii să poată ajunge la școală, grădiniță sau acasă fără a mai merge prin noroi sau băltoace. De aceea, era urgent să fie reparat drumul respectiv. De fapt, la această întrebare am răspuns și în fața deputaților în plenul Parlamentului când am fost chemat să prezint toate acțiunile întreprinse la MTID, ca urmare a moțiunii de cenzură înaintă de socialiști.

Dar problema este alta. Probabil, nu se urmărea neapărat scopul de a scoate la iveală presupusele nereguli, dar de a murdări atât numele meu, cât și cel al Partidului Liberal, care face parte din actuala coaliție de guvernare, care multora le stă ca spinul în ochi.

Prin această postare nu vreau nicidecum să zic că jurnaliștii sunt răi, că ei se ocupă de atacuri orchestrate de adversari politici. Dar, data viitoare, când mai primesc astfel de acte trimise de nu știu cine, să depună un mic efort şi să telefoneze la Camera de Licențiere ori la Cadastru, să verifice dacă într-adevăr eu am acțiuni la o companie sau alta sau dacă acea firmă se află într-adevăr la adresa menționată. Chiar dacă în articol scria că am fost telefonat și am negat orice implicare, vreau să infirm acest lucru. Eu am un singur număr de telefon, la care mă sună și vorbesc cu absolut toți jurnaliștii. De la portalul anticoruptie.md nu am fost telefonat de nimeni.

Cei care au citit articolul și au privit filmulețele prezentate acolo, au putut vedea că oamenii s-au arătat mulțumiți că drumul a fost construit până în satul lor, dar nu au spus nimic despre faptul că firma ar aparține lui Chirinciuc sau altceva de acest gen. Acest material nicidecum nu poate fi considerat unul de informare, ci mai degrabă de manipulare. Din motiv că toți oamenii care au citit acele rânduri ar putea crede acelor neadevăruri ce au fost scrise. De aceea mă văd obligat să vă aduc toate actele necesare prin care demonstrez că nu sunt asociat la compania menționată în articolul respectiv și că această firmă nu deține niciun imobil sau teren în Floreni sau comuna Sculeni. Iar la finalul articolului vedeți atașate actele ce confirmă acest lucru.

Chiar dacă risc să mă repet, vreau totuși să vă spun că am încredere în jurnaliști și nicidecum nu vreau să le fie pus călușul în gură sau legate mâinile. Doar că articolele pe care le scrieți, stimați ziariști, trebuie să fie sută la sută adevărate și să nu inducă în eroare opinia publică. Nu m-aş fi supărat dacă criticele aduse într-adevăr erau constructive, iar situația descrisă - reală. Dar așa cer să publicați măcar o simplă dezmințire, căci cu toții sîntem oameni, înțelegem și iertăm atunci când cineva greșește.

În încheiere vreau să vă zic că, dacă aveam nevoie de drum, îl construiam din banii mei, așa cum am făcut și acum un deceniu, când, cu posibilităţile mele, am construit un drum cu o lungime de aproape un kilometru și o lățime de 12 metri în localitatea natală, Costuleni. Nu ca să mă laud lumii că sunt un „făcător de minuni”, dar pentru a ușura viața locuitorilor.

https://www.youtube.com/watch?v=9JwU3M81nmw

Doc111

doc2
Share Button